2021 Nuits-St-Georges

Frankrig Bourgogne Nuits-Saint-Georges
Rødvin - Varenummer: 571321
Tilføj til ønske liste
På lager
Special pris kr. 479,00 Normalpris kr. 599,00

Hvis du ikke har smagt de nye årgange af Remoissenet, så har du noget til gode. Efter at vingården fik nye ejere for henved tyve år siden, som efterfølgende gjorde Pierre-Antoine Rovani (den tidligere Bourgogne-anmelder fra Robert Parkers The Wine Advocate) til direktør, er ejendommens vine kun blevet bedre og bedre.

Strengere selektering i de høstede druer, fade i bedre kvalitet, omlægning til biodynamisk drift og et generelt løftet ambitionsniveau. Det bidrager alt sammen, og de nye årgange har betydeligt mere karakter og koncentration. 

Druerne kommer fra marker, som støder direkte op til Vosne-Romanée, og vinen har både NSG-rigdom og Vosne-raffinement. 

90+/100 point | Jyllands-Posten

"Huset her går noget under radaren, men er et af de ældste i Bourgogne og ejer også selv vigtige marker. I 2005 solgte man dog hele molevitten til et konsortium med bl.a. Maison Louis Jadot og med Parkers tidligere mand i Bourgogne, Pierre Rovani. Stilen er er ganske stram, forknyt, knibsk med fokus på den røde frugt der har en let kalket note. Så ubetinget en gemmevin, der er fin koncentration bagved."


Remoissenet Père & Fils

Masion Remoissenet gennemgik i 2005 en kæmpe forandring, da amerikaneren Edward L. Milstein opkøber vingården, da Roland Remoissenet går på pension, uden nogen arving til at føre gården videre.

Edward Milstein er kæmpe Bourgogne-entutiast, og han sammensætter hurtigt et imponerende hold af talentfulde mennesker, til at hjælpe ham med at drive vingården videre. Benard Repolt fra Louis Jadot bliver salgsdirektør, Claudie Jobard (der er datter af Ønologen fra Joseph Drouhin, Laurence Jobard), bliver ansat i kælderen som winemaker og ønolog, og Robert Parkers gamle partner og med-smager, Pierre-Antoine Rovani, bliver ansat som direktør for hele projektet.

Med dette stjernebesatte hold har Remoissenet løfter sig til helt nye højder, og er blevet en referencevingård, og producerer et bredt udvalg af vine fra flere af Bourgognes fornemmese kommuner.  Uanset om det er mineralsk Chablis, fyldig Chassagne-Montrachet, yndefuld Chambolle-Musigny eller blød og fyldig Volnay, så udtrykker Remoissenet de forskellige kommuners udtryk mesterligt.