2023 Sauvignon Blanc
Régis og Sylvain viser med denne cuvée, hvordan deres dogmefrie tilgang til vin tillader dem at producere en eventyrlig vin som denne. For stokkene står i det vestlige Loire, i Pays Nantes mellem de to floder Sèvre og Maine, og her er det normalt druesorten Melon de Bourgogne, som hersker. Men Régis og Sylvain har fundet frem til nogle parceller beplantet med Sauvignon Blanc, og måden, den druesort udtrykker sig netop her, var for spændende og velsmagende til at ignorere.
Her opnår Sauvignon Blanc-druen en mærkbar mineralitet, som spiller fantastisk sammen med den aromatiske frugtprofil, den altid udtrykker sig med. Her er stikkelsbær, limeskal, hyldeblomst, tomatstilk og sitrende syre. Det bør serveres ordentligt afkølet og nydes til den slags skaldyrsserveringer, hvor man gerne lige klemmer en citron ud over, inden man går ombord. Vi kan f.eks. anbefale grillede rejer med aioli.
Vinen er lavet på druer fra 3 år gamle vinstokke, har koldmacereret i 12 timer og har ligget 4 måneder sur lie.
94/100 point | Flaskehalsen.nu
"Der er ikke så mange bånd, der binder Regis og Sylvain, når de skaber vine i Loire-området. Det oplever vi i denne Sauvignon Blanc 2023, der ikke går over i historien som vinen med den mest nydelige og tiltrækkende etikette. Men alt det, der ikke er nydeligt udenpå, er fremragende indeni. For her får vi sauvignon Blanc af en høj kaliber, hvor der både er mineralsk lethed, lyse stenfrugter og et godt bid af karakteristisk syre fra citrusfrugter. Den særlige karakter i denne vin hænger blandt andet sammen med, at den er fra et af de Loire-områder, hvor Sauvignon Blanc faktisk ikke er så udbredt, men Regis og Sylvain har formået at finde en særlig niche, der både er klassisk og alligevel med en rank holdning og en blød struktur. Fisk og skaldyr vil føle sig forkælede i selskab med denne vin – og jeg føler mig forkælet med et glas, uden at der behøver være noget som helst ved siden af. "
Regis et Sylvain
Régis og Sylvain er to fætre på en mission om at erobre vinverdenen med en nytænkende måde at være vinproducent på. De er ikke bundet af et geografisk sted, men af dogmer omkring, hvordan deres vin skal være.
Fætrene vil producere vine, der smager godt, som smager af det sted, de stammer fra og - vigtigst af alt - som er til at betale. Derfor arbejder de sammen med vinbønder på tværs af Frankrig, som leverer druer til dem, som de sørger for lever op til deres strenge kvalitetskrav. Denne tilgang tillader dem at have en alsidig og spændende portefølje af vine, som er skabt til det brede marked af vinelskere og livsnydere, som tørster efter god vin til priser, der er til at betale.
Væk er al snobberiet, og tilbage står Régis og Sylvains vine, der er sat i verden for at skabe solide vinoplevelser i øjenhøjde med forbrugerne. Så står der Régis et Sylvain på etiketten, så kan du som forbruger altid regne med, at vinen i flasken leverer, uanset om der står Bourgogne, Muscadet eller Sauvignon Blanc på etiketten.