Case Paolin

Case Paolin er navnet på dette familiedrevne vinhus beliggende i naturskønne omgivelser i den lille by Montello nær Treviso i Veneto, hvor man siden 1980’erne har arbejdet efter en økologisk tankegang.

pr. side
Vis som Grid Liste

7 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

7 varer

Faldende orden

Historien om Case Paolin tager sin begyndelse i slutningen af 1970’erne, da Emilio Pozzobon køber den gård, der tidligere havde været ejet af hans far og bedstefar, og indleder vinproduktionen på stedet.

Siden giver han stafetten videre til sine tre sønner Diego, Adelino og Mirco, som de sidste 20 år har videreført deres fars projekt med stor passion og dygtighed.

I forhold til produktion har man siden 1980’erne arbejdet efter en økologiske tankegang, hvor man bestræbte sig på at bruge et minimum af sprøjtemidler for at skåne miljøet mest muligt. I 2012 førte det til, at man modtog EU’s særlige økologi-mærke.

Selv beskriver Case Paolin deres ambition som at lave vine, der både afspejler familiens historie og områdets særlige karakter, hvilket betyder, at ”Montellos røde jordbunds historie, græsset og blomsterne, de solbeskinnede vinstokke, den hellige Piave-flods gurglende vand, sten og bobler” alt sammen skulle være indeholdt i hver eneste flaske.

Det gælder uanset om, der er tale om husets hvid, rød- eller Prosecco-vin.

Prosecco-vinene er alle lavet på 100 % Glera, hvidvinen Costa Degli Angeli (Englenes kyst) på en blanding af Pinot Blanc og Riesling, mens rødvinene er forskellige former for blends af Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Carmenére.