2021 Costa Degli Angeli

Italien Veneto Veneto
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 639321
Udsolgt
kr. 149,00

En flot tør hvidvin med herlig frugtdreven og saftig duft. Det sniger sig op ad glasset med hvide blomster, fersken, melon og citrusfrugt. Smagen er frisk med stor mineralitet og en cremet mundfølelse fra den lækre, modne frugt. Nyd denne vin alene eller til fx røget fisk.

En helt unik vin fremstillet af Manzoni Bianco druen der er opkaldt efter doktor Manzoni der fremstillede denne krydsning i starten af 1900 tallet. Druen er en krydsning af Pinot Blanc og Riesling og udtrykker ophavet på rigtig fin vis. Vinstokkene er plantet på skråningerne ved Montello i det nordlige Veneto. Her høstes druerne i hånden for derefter at ligge med skallerne i op til 15 timer, for at trække smagskomponenter fra disse. Gæringen foretages ved kontrolleret, lav temperatur i ståltanke. Efter endt gæring ligger vinen med sit bundfald i op til 8 måneder inden aftapning.

Case Paolin

Case Paolin er navnet på dette familiedrevne vinhus beliggende i naturskønne omgivelser i den lille by Montello nær Treviso i Veneto, hvor man siden 1980’erne har arbejdet efter en økologisk tankegang.