Prosecco Asolo Superiore
Elegant, sprød og frugtfyldt luksus-Prosecco fra Case Paolin. Strågul i glasset med grønne reflekser og fine små bobler. Indsmigrende duft med noter af pære, gule blomster og modne citrusfrugter. På tungen opleves vinen saftig og læskende med fin integreret syre og kontinuerlige bobler. Smagen følger næsen ganske intakt, med noter af pære, grønne æbler, akaciehonning og citronskal. Perfekt sammen med lette canapéer, såsom melon svøbt i parmaskine eller ristet brød med krebsehalesalat.
Druerne til vinen kommer fra familiens egne marker, på skråningerne af Montebellobakken i Volpago del Montello-området. Som for hele produktionen hos Case Paolin arbejdes der kun økologisk for at skåne miljøet mest muligt. Vinen er lavet på 100% Glera som håndplukkes i slutningen af september. Den første gæring foregår i temperaturstyrede ståltanke ved 15 grader, inden vinen andegærer på tryktanke i 45 dage. I den sidste ende har vinen lav alkohol på 11,5% og et restsukkerniveau på blot 7 gram per liter. Det betyder at det er en Prosecco i den tørre ende af spektret.
92/ 100 point | Flaskehalsen
"PROSECCO MED OVERRASKENDE ELEGANCE: Prosecco kan af og til ramme et niveau, hvor de kan mere end at blive brugt til cocktails. Og det er lige præcis, hvad denne Superiore Brut gør, for selvom det skummer mere, end i en elegant flaske mousserende vin, som vi kender fra eksempelvis Champagne og Cava, så er smagen ret fin. De noter, der af og til gør Prosecco en anelse bitre og skingre, er her erstattet af en fin dybde og af bobler, der er mere livlige end bare en prikken på overfladen. Det er meget fornuftig Prosecco, som det vil være en skam at bruge til Aperol Spritz eller lignende. Den kan fint klare sig på lige fod med andre mousserende vine i samme prisklasse. "
Case Paolin
Case Paolin er navnet på dette familiedrevne vinhus beliggende i naturskønne omgivelser i den lille by Montello nær Treviso i Veneto, hvor man siden 1980’erne har arbejdet efter en økologisk tankegang.