2022 Chianti Superiore San Lorenzo

Toscana Chianti
Rødvin - 75,00 cl. - 14,00% vol. - Varenummer: 413822
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 99,00

Markerne til Poderi Melinis San Lorenzo cuvée ligger i bakkerne, som spejder ud og Val d’Elsa, lige på den historiske grænse imellem Chianti og Chianti Classico. Her er jordbunden rig på en jordtype som lokalt kaldes ’tufo senese’. Det er en sandet jord, der er rig på mineraler fra nedbrudte fossiler. Sammen med markernes placering 300 meter over havets overflade, giver det et terroir der i den grad fremavler friskhed og elegance i vinene.  Og Poderi Melini indfanger det mesterligt.

Vinen har en smuk, rubinrød farve og åbner med en indsmigrende duft af røde, saftige bær og smukke toner af viol og iris. Vinens friskhed giver den saftige frugt vinger, og lader eftersmagen hænge ved, så man får lov at nyde toner af vilde bær, der afslutter smagsoplevelsen.

En flot Chianti, som Melini selv anbefaler at nyde som ledsager til toskanske specialiteter, og lad os i den hensigt endelig foreslå Bistecca alla fiorentina - eller lammeskank med rosmarinstegte kartofler, så bliver den toskanske velvære til at tage og føle på.

Poderi Melini

Poderi Melini, en historisk vinproducent med dybe rødder i Chianti-regionen, har formet vinens berømmelse siden 1705. Startende som en producent af en simpel bordvin kaldet Vermiglio, udviklede Melini sig hurtigt takket være deres entreprenante ånd og innovation. Ved at tage imod råd fra eksperter og eksperimentere med nye teknikker, som opvarmning af vin for stabilitet, satte de kursen mod excellence. Deres mest bemærkelsesværdige innovation var introduktionen af den ikoniske Fiasco-flaske i 1860, som gjorde Chianti-vinene genkendelige og nemme at eksportere. Den tragiske tab af Luigi Melini i 1. verdenskrig førte til ejerskift, men Poderi Melini fortsatte under Gruppo Italiano Vini. Denne overtagelse bevarede Melinis arv og passion for autentisk vinproduktion. I dag lever Melinis historie videre, og vinelskere kan stadig nyde deres unikke og særegne vine, der bærer vidnesbyrd om århundreders tradition og innovation.