2021 Chianti Classico Granaio

Toscana Chianti Classico
Rødvin - 75,00 cl. - 14,00% vol. - Varenummer: 413921
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 149,00

Granaio er en historisk by i Chianti. Man kan finde navnet anvendt helt tilbage til slutningen af 1500 tallet, hvor den optræder i ’Piante di popoli e strade’ (et kort over folk og gader). Men man mener at navnet daterer sig endnu længere tilbage, hvor det tidligere tjente som et vagttårn, hvor man opbevarede korn, som blev dyrket side om side med vindruer og oliven i de omkringliggende marker.

Der har derfor været dyrket vin her i århundreder, og et hurtigt kig ned i undergrunden forklarer hvorfor. Jorden består af en jordtype kaldet ’Alberese’, som er en kalkholdig mergel, der er meget fattig på nærring. Det tvinger vinstokkenes rødder til at grave dybt for at overleve, og den stress og adgang til særlige mineraler i undergrunden, er den afgørende forskel, der skaber et godt terroir.

Poderi Melinis Granaio Chianti Classico fremtræder rubinrød i glasset, og så snart du begynder at slynge den, sendes der noter af kirsebær, appelsinskal, ribs og blomster op fra glasset. I munden har den en skøn friskhed, en behageligt vedvarende eftersmag og dejligt medgørlige tanniner. Det bør nydes til grillet kød hvor du har brugt godt med krydderurter.

Vinen er gæret både på stål- og betontanke, hvor der anvendes hyppig pumpover for at fremhæve vinens florale toner.

Poderi Melini

Poderi Melini, en historisk vinproducent med dybe rødder i Chianti-regionen, har formet vinens berømmelse siden 1705. Startende som en producent af en simpel bordvin kaldet Vermiglio, udviklede Melini sig hurtigt takket være deres entreprenante ånd og innovation. Ved at tage imod råd fra eksperter og eksperimentere med nye teknikker, som opvarmning af vin for stabilitet, satte de kursen mod excellence. Deres mest bemærkelsesværdige innovation var introduktionen af den ikoniske Fiasco-flaske i 1860, som gjorde Chianti-vinene genkendelige og nemme at eksportere. Den tragiske tab af Luigi Melini i 1. verdenskrig førte til ejerskift, men Poderi Melini fortsatte under Gruppo Italiano Vini. Denne overtagelse bevarede Melinis arv og passion for autentisk vinproduktion. I dag lever Melinis historie videre, og vinelskere kan stadig nyde deres unikke og særegne vine, der bærer vidnesbyrd om århundreders tradition og innovation.