2016 Old Vines Garnacha

Spanien Somontano
Rødvin - 75,00 cl. - 15,00% vol. - Varenummer: 5000816
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 249,00

Druerne til Old Vines Garnacha kommer fra Pago de Secastillas to ældste vinmarker; Guardia Miranda og Botiquero. Begge marker blev udplantet i 1940’erne, og de 80-årige grenache-vinstokke giver en koncentreret vin af høj kvalitet. Druerne håndhøstes og gennemgår efterfølgende en lang og nænsom vinificering, inden vinen modnes på franske egestræsfade i ti måneder. Vinen tappes ufiltreret for at bevare flest mulig nuancer.

2016 Old Vines Garnacha står imponerende mørk og tæt i glasset. Duften er generøs med nuancer af fuldmodne bær, eksotiske krydderier, røget kødt og vanille. Smagen er rig og fyldig med komplekse nuancer af moden bærfrugt, friskkværnet kaffe, balsamiske noter og lækkert fadkrydderi. Eftersmagen er lang og perfekt afrundet.

Vinen er som skabt til at ledsage festmåltider med lam, rødt oksekød, eller julemiddagens and og flæskesteg med alt det sur-sød-salte tilbehør. Nydes nu og frem til 2027. Velbekomme!

93 point | Guia Peñin

"Bouquet offers red fruit, and floral, spicy, balsamic and notes. Palate is tasty, rich and long with good structure."

James Suckling 93 points

"Lovely, deep red-cherry nose with hints of forest berries, licorice and spices. Powerful, but bright with great mineral freshness and really fresh tannins, too. Very long, clean finish"

Pago de Secastilla

For foden af Pyrenæerne, i vinmarker i imponerende 700 meters højde, står Pago de Secastilla's oldgamle Garnacha-stokke. Secastilla-dalen, som vingården tager sit navn efter, er et af de mange glemte steder, som en ny generation af vinproducenter genopdager på ny til stor glæde for vinentusiaster verden over.

Her i de højtbeliggende vinmarker, der kan man dyrke nogle helt enestående Garnacha-druer, og Pago de Secastilla formår med kirurgisk omhyggelighed og en enestående sans for terroir at producere vine med en helt utrolig dybde og kompleksitet.

Det er blot et spørgsmål om tid, før Somontano og Secastilla er navne inden for spansk vin, der er lige så efterspurgte som Rioja eller Ribera del Duero.