2022 Slander Pinot Noir

Californien Californien
Rødvin - 75,00 cl. - 15,70% vol. - Varenummer: 485222
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 499,00

Slander is the only wine that I make that my wife will drink, and she has a much better palate than I do" – Dave Phinney. Vinmager og ejer af Orin Swift Cellars, Dave Phinney, er lige så eksentrisk, som han er uundværlig, så han nægtede at gå på kompromis med sin vision og brugte derfor 10 år på at eksperimentere sig frem til, hvordan hans Pinot Noir-vin skulle smage. Han arbejdede ud fra et dogme om, at den bedste og mest konsistente vin skulle laves ved at blande druer fra de mange forskellige områder i Californien. En tilgang, der åbner op for et væld af fortolkninger og udtryk, som måtte igennem et hav af iterationer, før Slander cuvéen blev født.

Da brikkerne endelig faldt på plads, var der til gengæld ingen tvivl i Dave Phinneys sind: Dette her var sådan en californisk Pinot Noir skulle smage. Den accelererer ud af glasset med noter af vilde jordbær, granatæblekerner, mørke kirsebær samt et strejf af cedertræ. Efter støvet fra den første bølge af smagsindtryk har lagt sig, dukker supplerende toner af californisk underskov, hvid peber, kakao og en syrlig-sød svirp af rabarberbolsjer op.

Etiketten er inspireret af vinmagerens praktiske tilgang til at sætte etiketter på sine prøveflasker. Når man aftapper en prøveflaske, smider man bare et stykke gaffatape omkring flasken og skriver informationer på med en sprittusch. En hyldest til de mange testflasker, der skulle aftappes, før Slander fandt sin endelige form og udtryk.

Slander Pinot Noir har lagret 8 måneder i franske egetræstønder, hvoraf 32% har været nye. Vinen er sammensat af druer fra AVA'er på tværs af Californien, herunder Sonoma Coast, Santa Lucia Highlands, Sta. Rita Hills med flere.

Orin Swift Cellars

Dave Swift Phinney er navnet bagved vineriet Orin Swift. Manden med ideerne og de kreative evner.