2021 Syrah

Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 119,00

Et helt rent og frisk udtryk af Syrah-druen. Høstet med håndne og lagret delvist med stilkene får denne vin et klassisk duftudtryk som stor Nordrhone; garrigue, peber og sorte bær fra skoven. Smagen er levende, frisk og mineralsk, samt igen stor karakter af sorte bær som blommer. Den charmerende karakter giver en vin, der passer til en bred vifte af grillede kødretter.

Syrah fra Gassiers 'pillars' serie. De enkelte druer er hele fundamentet for Gassiers vine og her får Syrah lov til at udtrykke sin helt egen karakter. Denne er ganske for fx Cote Rotie, tæmmet med få % Viognier. Der arbejdes hårdt i marken med grøn høst og afklipning af enkelte blade, for at optimere modningen af druerne. I kælderen lader man 1/3 af druerne beholde stilkene, for at tilføre yderligere kompleksitet til den endelige vin. Efter 2 ugers varm fermentation lagres vinen i 9 måneder på franske fade inden aftapning på vingården.

Michel Gassier

Michel Gassiers familie har dyrket vinmarkerne i Rhônedalen i 4 generationer, og hans barndom har været brugt til at lege mellem vinstokke og tønder, når han ikke hjalp til og gik til hånde.

I dag laver han vine i eget navn og er blevet en bannerfører for innovation og nybrud i Rhônedalen. For Michel Gassier laver vin i det, han selv kalder for 'Rhônedalens bedst bevarede hemmelighed' – området Costières de Nîmes. Et område, hvis moderne vinhistorie først rigtigt begynder i 2004, da det officielt indlemmes i Rhônedalen. Men siden da har området gennemgået en mildt talt imponerende udvikling, hvor kvaliteten på vinene har nået et niveau, der placerer dem selvsikkert i toppen af hierarkiet blandt Rhônedalens appellationer uden, at det på nogen måde kan ses på priserne, vel at mærke.

Og denne fortjente status skyldes den imponerende indsats fra virtuose ildsjæle som Michel Gassier.