2021 Nostre Païs Blanc

Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 149,00

Flot gylden hvidvin fra Costieres de Nimes. Fin klar farve, som åbner op for en hel blomsterbutik i næsen, der understreges af fine citrusfrugter og herlig frisk mineralitet. Kompleksiteten i smagen holdes i stram snor af den sprøde frugtsyre. Igen gode noter af gul frugt og vilde blomster.

En unik hvidvin fremstillet af vindruer fra små parceller med gamle vinstokke. Denne hvidvin er sammensat af 60 % Grenache, 20 % Clairette, 15 % Rousanne og 5 % Viognier. Alle vinmarkerne dyrkes økologisk for at skabe mest mulig bæredygtighed. Straks druerne er kommet til vineriet bliver de sorteret og kølet ned, for at gæringen bliver kontrolleret. Halvdelen af mosten gæres i træfade. Efterfølgende lagres vinen med bundfaldet i 6 måneder inden aftapning uden filtrering.

Michel Gassier

Michel Gassiers familie har dyrket vinmarkerne i Rhônedalen i 4 generationer, og hans barndom har været brugt til at lege mellem vinstokke og tønder, når han ikke hjalp til og gik til hånde.

I dag laver han vine i eget navn og er blevet en bannerfører for innovation og nybrud i Rhônedalen. For Michel Gassier laver vin i det, han selv kalder for 'Rhônedalens bedst bevarede hemmelighed' – området Costières de Nîmes. Et område, hvis moderne vinhistorie først rigtigt begynder i 2004, da det officielt indlemmes i Rhônedalen. Men siden da har området gennemgået en mildt talt imponerende udvikling, hvor kvaliteten på vinene har nået et niveau, der placerer dem selvsikkert i toppen af hierarkiet blandt Rhônedalens appellationer uden, at det på nogen måde kan ses på priserne, vel at mærke.

Og denne fortjente status skyldes den imponerende indsats fra virtuose ildsjæle som Michel Gassier.