2018 The Plow Pinot Noir

USA Oregon
Rødvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 157718
Udsolgt
kr. 525,00

Master Sommelieren, Larry Stone og hans Winemaker, Thomas Savre, der er udlært hos Domaine de la Romanée Conti, producerer nogle af USAs mest efterspurgte og anerkendte vine. Oregons kølige klima har Larry Stone fundet frem til markparceller, hvor han mener Bourgogne-sorterne udtrykker sig helt enestående godt, og det formår han at udnytte til at producere mageløse vine, som får kollegaerne i Frankrig til at spærre øjnene op.

The Plow-cuvéen er en hyldest til de markarbejdere, som med enten økologiske eller biodynamiske tilgange, varetager markerne i Lingua Francas portefølje. Her er det Eola Amity Hills området som danner rammen for druerne. Et område som for millioner af år var dækket af havvand, og derfor findes der masser af marine sedimenter i jorden, som er med til at give et helt unikt terroir. Det giver vine med en sprød mineralitet, et saltet strejf og en helt klar og lysende frugt. Og for Pinot Noir-druen, bliver det til helt fantastisk rødvin.

Brombær, hindbær, ribs og jordbær er det vi finder i frugten, men det er nede i detaljerne, at et bliver rigtigt interessant. En indtørrende fornemmelse af sort te, en saltet fornemmelse af salmiak, et strejf af flint og en svag fornemmelse af appelsinskal. Det er svævende, luftigt og elegant, og skal gerne servers i store Bourgogneglas, hvor du virkelig kan slynge dette amerikanske mesterværk, og få duften helt op af glasset.

Vinen er gæret på 20% helklaser og har lageret i 24% nye og 76% brugte, franske barrique fade i 12 måneder og på tank i 5 måneder.

94/ 100 point | Wine Spectator

"Graceful in its complexity and elegantly expressive, offering lithe raspberry and cherry flavors that are laced with a hint of crushed stone and black tea that build tension toward medium-grained tannins."


94/ 100 point | Vinous

"Glistening ruby. Smoke and spice-accented red and blue fruit cents are complemented by suggestions of allspice, candied rose and cola. Alluringly sweet and energetic on the palate, offering cherry preserve, black raspberry and spicecake flavors that deep through the back half with no loss of vivacity. Fine-grained tannnins frame an impressively long finish that features resonating floral and mineral notes."


93/ 100 point | Wine Enthusiast

"For this cuvée the grapes were fermented with wild yeast in both stainless and concrete. Lovely aromatics bring a pleasing plummy note, lightly kissed with toast and cocoa. The firm dark fruit flavors come with a streak of espresso and lead into slightly grainy, textural tannins. It trails away with a hint of lemony herb."


Lingua Franca

Larry Stone, Dominique Lafon og Thomas Savre. De ikoniske navne står i kø, når det kommer til fortællingen om Lingua Franca. Larry Stone, der er Master Sommelier og en af USA's mest berømte af sin slags, er idémanden, som opkøbte den sagnomspundne Janzen Farm i Willamette Valley i Oregon, USA. Herefter fik han konsulterende assistance af en af Bourgognes mest anerkendte vinproducenter, Dominique Lafon. Målet var at dyrke Pinot Noir og Chardonnay, og her blev Dominique Lafons viden uundværlig. Den sidste del af trekløveren er Thomas Savre, en ung, visionær og virtuos vinmager, der har stået i lære hos selveste Domaine de la Romanée Conti. Med ham som ledende figur i kælderen var Lingua Franca født som et nyt powerhouse i vinverdenen. Siden har de markeret sig som bannerførere for potentialet for Bourgogne-sorterne på amerikansk jord og er efterspurgt af sommelierer verden over til deres vinkort.