2019 Mimi's Mind Pinot Noir

USA Oregon
Rødvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 157419
Tilføj til ønske liste
Der er kun 3 tilbage på lager!
kr. 849,00

Mimi’s Mind cuvéen er lavet på nogle helt særlige Pinot Noir-druer. De kommer fra Mimi Casteels vinmark, som hun dyrker helt imponerende omhyggeligt. Master Sommelieren Larry Stone er en svær mand at imponere, men når han beskriver Mimi Casteel, gør han det med ordene ”She is the most intuitive and sensitive farmer we know, achieving an exemplary diversity of life”. Det er derfor ingen overraskelse, at cuvéen er opkaldt efter hende. For det er takket være Mimis geniale vinhjerne, og beundringsværdige grundighed i markerne, at Larry Stone og Lingua Franca har adgang til druer af så høj kvalitet.

Kvaliteten begrænser sig ikke blot til terroir og dyrkningsmetoder. Mimi Casteel har gennem grundige forsøg, fundet frem til de to kloner af Pinot Noir, der klæder hendes vinmark bedst. I denne cuvée er det 40% af PN667-klonen og så den klassiske Pommard-klon. Sidstnævnte er en den Bourgogne-udlærte vinmager Thomas Savre kender særdeles godt. Han har arbejdet hos nogle af de største i Bourgogne, og laver nu vine i USA, der giver flere af hans franske landsmænd baghjul.

Vinmager Thomas Savre er gået grundigt til værks, og i 2019 årgangen brugte han kun 8% heklaser, for at opnå den optimale struktur i vinen. Fadlagringen foregår på 225-liters barriquefade, hvoraf kun 22% af nye, så terroiret virkelig får lov at skinne igennem.

Vinen byder på flere lag af smag og kompleksitet, hvor man både trækkes rundt blandt krydderurter, frugtplantager, skovbunde og bærbuske, der bliver ved i en imponerende lang eftersmag. Strukturen har muskler, og viser en vin der både har stort potentiale for udvikling på flasken, men som også vil være fantastisk som ledsager til mad.

Mimis Mind er en enestående cuvée, der har smagen af en af USA's mest interessante vinmarker.

97/ 100 point | Vinous

"Vivid ruby-red. Highly perfumed aromas of ripe red and dark fruits, incense and potpourri, along with an exotic spice nuance and a hint of smoky minerality. Palate-staining black raspberry, cherry and fruitcake flavors show sharp definition and deepen steadily as the wine stretches out. Deftly plays richness off elegance and finishes impressively long and chewy, with repeating cherry and floral character and building tannins adding final grip."


95/ 100 point | Robert Parker

"The 2019 Pinot Noir Mimi's Mind has pure scents of bitter orange, raspberries, cracked pepper and dried lavender with wafts of fragrant earth and dark tea leaves. The medium-bodied palate is powerful and expressive with layered, earthy fruit, a pleasing astringency to the texture and a long, floral finish."


95/ 100 point | James Suckling

"Very floral with dried lavender and roses on the nose, as well as ripe strawberries. Full-bodied with layers of fine tannins and a very, very long finish. This is a young pinot with depth and verve."


94/ 100 point | Wine and Spirits

"From Mimi Casteel’s Hope Well Vineyard, this is both impressively structured and sensual. The wine’s aromas teem with garrigue herbs, chaparral, pine tips, underbrush, but the fruit within feels at once light in tone and concentrated in flavor, with a mineral firmness to the texture that hints at a long life."


Lingua Franca

Larry Stone, Dominique Lafon og Thomas Savre. De ikoniske navne står i kø, når det kommer til fortællingen om Lingua Franca. Larry Stone, der er Master Sommelier og en af USA's mest berømte af sin slags, er idémanden, som opkøbte den sagnomspundne Janzen Farm i Willamette Valley i Oregon, USA. Herefter fik han konsulterende assistance af en af Bourgognes mest anerkendte vinproducenter, Dominique Lafon. Målet var at dyrke Pinot Noir og Chardonnay, og her blev Dominique Lafons viden uundværlig. Den sidste del af trekløveren er Thomas Savre, en ung, visionær og virtuos vinmager, der har stået i lære hos selveste Domaine de la Romanée Conti. Med ham som ledende figur i kælderen var Lingua Franca født som et nyt powerhouse i vinverdenen. Siden har de markeret sig som bannerførere for potentialet for Bourgogne-sorterne på amerikansk jord og er efterspurgt af sommelierer verden over til deres vinkort.