2021 Rosso di Montalcino

Toscana Montalcino
Rødvin - 75,00 cl. - 14,50% vol. - Varenummer: 460821
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 165,00

Brunellos lillebror fremstår med flot ren frugt. Dufter sniger sig op ad glasset med friske røde kirsebær og et lidt krydret element i baggrunden. Smagen er fint balanceret med høj frugtintensitet og stor fokus på noterne fra røde kirsebær. Tanninen er til stede, men flot balanceret af frugtfedme og syre. En fremragende ledsager til pastaretter, samt kalvekød.

Rosso di Montalcino er lillebror til Brunello, og den store forskel er mindre fadlagring, som giver mere frugt i den endelige vin. Fremstillet her af Il Poggione som er en af områdets store stolte producenter. Sangiovese druerne høstes fra ejendommens yngste vinstokke i hånden og transporteres til vineriet i små bakker for ikke at blive beskadiget undervejs. Vinen gæres ved en kontrolleret temperatur, for at bevare mest mulig frugt i vinen. Vinen lagrer i 12 måneder på franske egetræsfade, for at få en mere afrundet stil, inden aftapning.

Robert Parker 90 points

"This is a terrific vintage with moderate summer temperatures and a long growing season that agrees very much with Sangiovese, a grape that takes its time to ripen and develop complexity."

Marts 2023

James Suckling 92 points

"A nicely spicy Rosso di Montalcino with cloves, dried flowers, sour cherries and orange peel on the nose. Creamy and medium- to full-bodied, with chalky tannins and a ripe, chocolaty finish. Drink or hold."

Juli 2023

Il Poggione

Il Poggiones historie daterer sig helt tilbage til Brunello di Montalcino begyndelse. Huset var blandt den visionære gruppe af producenter, som i starten af 1900-tallet var de første til at flaske vin med titlen ’Brunello di Montalcino’. Siden har området etableret sig som et af Italiens allerbedste, og Il Poggione har siden begyndelsen spillet en afgørende rolle i områdets udvikling.

Stilmæssigt holder de fast i de traditionelle værdier og udvælger med sikker hånd, hvilke moderne metoder som de kan inkorporere for at forstærke udtrykket i deres vine. For når man som Il Poggione lavet vin i over 100 år, så har man set trends komme og gå, og holder derfor selvsikkert fast i at producere sin vin i et tidløst og velsmagende udtryk.