2021 Rosso di Montalcino

Italien Toscana Montalcino
Rødvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 401821
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 339,00

Elegance, frugt og kompleksitet. Ganske enkelt en Rosso i sin helt egen liga, baseret på helt samme druemæssig oprindelse som husets Brunello, hvilket i særdeleshed skinner igennem i vinen. Lys og elegant Sangiovese i sin fulde betydning, der fremstår rødfrugtig og frisk, men alligevel utrolig kompleks og næsten silket i sin tekstur. Duften er ren Sangiovese-eliksir, med noter af røde kirsebær, rosenblade, middelhavsurter og kamfer, ledsaget af blodappelsin, tranebær og tobak. Uimodståeligt saftig og kirsebær-drevet mund, med finpoleret tannin og forfriskende syre. En imponerende repræsentant for Rosso di Montalcino DOCG, der giver klokkeklare påmindelser til producentens famøse Brunello!  

Druerne til denne Rosso di Montalcino kommer fra to forskellige primære parceller, hvor vinstokkene er plantet med 4500 planter per hektar. Vinen fremstilles stort set som husets Brunello, blot med kortere tid på fad. Først gennemgår mosten en gæring ved 28 grader, som der er naturligt i kælderen. Derefter ligger vinen med skindet i 15-16 dage inden vinen overføres til egetræsfadene. Vinens lagring foregår gennem godt 10 måneder på 25 & 30 hl. store fade. 

Gianni Brunelli Chiuse di Sotto

”Der er mange forskellige måder at give mening til ens liv. For os handler det om at lave en så god vin, at de folk, der drikker den, bliver bevæget til velvilje og venskab”.

Sådan opsummerer Laura Brunelli selv meget smukt filosofien bag dette fremragende vinhus, der ligger i det naturskønne Montalcino i Toscana.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.