2018 Brunello di Montalcino

Italien Toscana Montalcino
Rødvin - 75,00 cl. - 14,00% vol. - Varenummer: 401518
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 659,00

Gianni Brunelli er hvad nogen kalder et nybrud i Brunello, men i virkeligheden er husets stil bare så old school, at de fleste fejlagtigt identificerer deres tilbagevenden til de gode gamle dage, som en helt ny tendens.

Hos Gianni Brunelli handler det nemlig om elegance, finesse og masser af ren frugt. Glemt alt om hård ekstrahering og amerikanske fade, det her, det er kunst.

Amarena kirsebær, jordbær, appelsinskal er bare noget af det du kan finde, i den koncentrerede og velsmagende smagspalet. Der er skønt bid i tanninerne, og eftersmagen bliver hængende imponerende længe. En stor rødvin, som enten skal have lov at udvikle sig i din vinkælder, for at nå sit fulde potentiale, eller som minimum have en solid slyngetur i en karaffel, før den vågner op til dåd.

Vinen er lavet på druer fra to forskellige marker: Podernovone, som ligger i 500 meters højde, har en sydvestlige orientering og er plantet i 1998, og Canalicchio, der ligger i en højde af 250 meter, har en nordvestlig orientering og er plantet i 1989.

Markernes forskellighed i orientering, højde og alder, gør det muligt at lave en konsistent god vin, på tværs år årgangenes forskelligheder og udfordringer. Vinen lagres i 30 måneder i store, slavonske egetræsfade.

97/100 point | The Wine Independent

"We relish this classic, transparent, really beautiful, vibrant Brunello. Will be approachable when young, but you shouldn't ignore its ability to age."


95+/100 point | Robert Parker

"The 2018 Brunello di Montalcino does a great job of capturing the essence and the spirit of Sangiovese a grape that delivers infinitely nuanced and complex results when in the right hands. This wine reveals wild cherry blue violet blood orange rusty nail and sweet earth. There is a hint of scorched earth or baked clay that underlines the warmest months in this growing cycle. The results are balanced and fresh. I've mentioned alcohol content throughout this report and although the 14% registered here is still quite high is it below the average for its peers. This is a job very well done. Some 15700 bottles 200 magnums and 30 three-liter bottles were released."


93/100 point | René Langdahl

"Komplet, perfekt, harmonisk, afstemt… det lyder som en renæssancestatue af Michelangelo eller Donatello, virkelighedstro, men også en lille smule ukompleks. Sådan har jeg det med Brunellis brunello. Bragende rød farve, bragende rød frugtighed med tranebær og strejf af soldera’sk naturlighed og friskhed. Smagen strammer op, skærper opmærksomheden, bliver slank og syrlig, viser poleret tannin og struktur som en chianti classico. Nærmest burgundisk struktur og slankhed, bare tilsat Montalcinos finkornede, men mangfoldige tannin. Jeg er på trods af næsens enkelhed fan."


Gianni Brunelli Chiuse di Sotto

”Der er mange forskellige måder at give mening til ens liv. For os handler det om at lave en så god vin, at de folk, der drikker den, bliver bevæget til velvilje og venskab”.

Sådan opsummerer Laura Brunelli selv meget smukt filosofien bag dette fremragende vinhus, der ligger i det naturskønne Montalcino i Toscana.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.