2019 Pinot Nero Case Via

Toscana Chianti
Rødvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 415719
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 429,00

Denne vin burde ikke give mening - men det gør den!
Hvis internationale druesorter finder vej til Toscana, så plejer de at være rejst fra Bordeaux og hedde Cabernet Sauvignon eller Merlot. Men dette tilfælde, er det Pinot Noir fra Bourgogne, som er blevet iklædt det italienske navn 'Pinot Nero' og fundet vej til de Toscanske skråninger.
I Toscana har Fontodi fundet vinmarken Case Via, der er som skabt til at dyrke Pinot Noir, og når naturen taler et så tydeligt sprog, så er det bare med at lytte efter. Vinen gæres i ler-terakotta krukker, og lagres efterfølgende 12 måneder på egetræsfade.
Det italienske terroir-aftryk viser sig ved en mørk farve, noter af tørret kirsebær, røg og et krydret strejf. Men tag ikke fejl, Pinot Noir-druens umiskendelige væsen gemmer sig inde bag ved. Levende syre, blød tekstur og rød frugt. Det er et lykkeligt ægteskab imellem fransk afstamning og italiensk ophav.

Fontodi

“Giovanni Manetti and Fontodi represent the pinnacle of quality that can be achieved in this part of Tuscany.” – Monica Larner, robertparker.com

Giovanni Manetti har med vingården Fontodi haft afgørende betydning for, hvordan man tilgår Chianti-vine i dag. Det var ham, som i 1980’erne understregede Sangiovese-druens potentiale i området, og det var ham, som blev bannerfører for en omlægning til bæredygtigt landbrug.

Deres vine udspringer af en tro på terroir og en ukuelig sans for kvalitet. Vinene fremhæver både enkeltmarker og underområder i Chianti Classico, men leger også med potentialet for franske druesorter. En spændende producent, som den dag i dag stadigvæk skubber til grænserne for områdets formåen.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.