2020 Chianti Classico Filetta di Lamole

Toscana Chianti Classico
Rødvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 414420
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 289,00

En blød og harmonisk vin fra et af de bedste underområder i Chianti Classico. En flot klar vin i glasset med helt lys farve. Sangiovese druen giver denne herlige luftige duft med nuancer af friske kirsebær lige fra træet, her med en let krydret note bagerst. Smagen er mild med bløde tanniner, der giver balancen i denne flotte vin.

Det nyeste projekt fra Giovanni Maetti. Her i Lamole har Giovanni købt en mindre vingård, for at arbejde i et højere beliggende område, her 600 meter over havet. Den højere beliggenhed giver en længere vækstsæson og dermed mere intensitet og friskhed i vinene. Denne vin fra Fontodi er fra en restaureret vinmark med gamle sangiovese vinstokke. Druerne høstes i hånden og gæres i åbne cementkar. Derefter lagres vinen i op til 2 år på store botti træfade.

Fontodi

“Giovanni Manetti and Fontodi represent the pinnacle of quality that can be achieved in this part of Tuscany.” – Monica Larner, robertparker.com

Giovanni Manetti har med vingården Fontodi haft afgørende betydning for, hvordan man tilgår Chianti-vine i dag. Det var ham, som i 1980’erne understregede Sangiovese-druens potentiale i området, og det var ham, som blev bannerfører for en omlægning til bæredygtigt landbrug.

Deres vine udspringer af en tro på terroir og en ukuelig sans for kvalitet. Vinene fremhæver både enkeltmarker og underområder i Chianti Classico, men leger også med potentialet for franske druesorter. En spændende producent, som den dag i dag stadigvæk skubber til grænserne for områdets formåen.