2021 Quincy Blanc Tremblay V.V.

Frankrig Loire
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 478721
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 175,00

Intens, pikant og utrolig koncentreret Quincy. Med frugt fra op til 65 år gamle vinstokke, hvilket i særdeleshed skinner igennem i både duft og i smag. Forholdsvis fyldig for en Sauvignon Blanc, men samtidig sprød, forfriskende og med stor aromatisk kompleksitet. Uhyre ekspressiv næse, med noter af lime, hvide blomster, tørret græs og fennikelkvist, ledsaget af røgede flintesten, orientalske teblade, æblekerner og bitter grape. Insisterende, dyb og tætpakket mund, med spil-levende frugtsyre og stor mineralitet. Confiteret pære, modne yozu-frugter, stikkelsbærbusk og tørrede hyldeblomster, kærtegnet af en knivspids pebermynte, kvæde og knuste sten. En syretæt, delikat-bitter og lettere cremet finish, der smidigt glider over tungen. Ganske enkelt en storslået Sauvignon Blanc fra en ganske undervurderet kommune, der egentlig ikke bør sammenlignes med Sancerre - men snarere hyldes for sin særegenhed og helt unikke karakter. Prisen er næsten ikke til forstå, den tårnhøje kvalitet og kompleksitet taget i betragtning - En perfekt repræsentant for kommunen Quincy, der i særegenhed afspejler hvor underkendt denne appellation i det øvre Loire er!

Appellationen Quincy er beliggende i det øvre Loire, vest for det mere berømte Sancerre. Et ganske lille område beliggende langs bifloden Cher, der på trods af at det er én af Frankrigs ældste AOC'er, er ganske overset og underkendt. Her ejer Domaines Tatin i alt 25 hk., udelukkende beplantet med druesorten Sauvignon Blanc. Quincy 'Vielles Vignes' er sammensat af frugt fra 4 forskellige parceller med op til 65 år gamle vinstokke, dybt forankret i de varme, sandede og grusholdige jordbunde. I vinmarken arbejdes der efter bæredygtige principper, ligesom der i vinkælderen arbejdes med de naturligt forekomne gærceller. Inden druerne presses blidt, udføres skindmaceration (udblødning af drueskallerne i mosten) for at ekstrahere aroma og smag. Efter spontangæringen på temperaturkontrollerede ståltanke, lagrer vinen på de døde gærceller ('sur lie'), hvilket bidrager til vinens diskrete cremethed og store mundfylde.  

Domaines Tatin

Saftige og ekspressive vine fra Loiredalens hemmelige skatkammer.

I hjertet af det centrale Frankrig ved Cher-flodens bred, finder vi de historiske vinmarker i Reuilly og Quincy. To kommuner der i h¢j grad står i skyggen af de mere ber¢mte Sancerre og Pouilly-Fumé, men som i særdeleshed kan levere vine af ekstremt h¢j kvalitet, ofte til betragteligt lavere priser. Her ligger Tatin familiens ejendom smukt placeret, helt præcist ved flodens venstre bred i kommunen Brinay.