2020 Santenay 1.Cru Grand Clos Rousseau

Bourgogne Santenay
Rødvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 592220
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 499,00

Premier Cru-marken Grand Clos Rousseau er en del af den større paraply af Premier Cru marker kaldet Clos Rousseau. Grand Clos Rousseau er den øverste, nordlige del af marken, hvor jordtyperne er af lettere karakter. Det betyder, at vinene fra Grand Clos Rousseau er mere yndefulde og elegante. Og det er et udgangspunkt, som Sylvain Morey synes er helt perfekt!

For Sylvain Moreys fingeraftryk på sine vine er altid hans lette, svævende og nærmest æteriske tekstur. Så når man er i besiddelse af en Premier Cru mark, som blandt nørderne er kendt som den elegante søskende, så er man en lykkelig vinbonde. Selv fremhæver Sylvain Morey denne cuvée som en, der står ud fra resten af hans portefølje med sin styrke og længde, og selvom den slags ord kan veje tungt i ens forståelse, så skal man huske at forstå indenfor Sylvain Moreys stilunivers. For hos ham svæver alting yndefuldt rundt på paletten. Så glæd dig til yndefuld Bourgogne, som få kan lave det, og sørg for at nyde vinen af store Bourgogneglas, så du kan slynge alle smagsnoterne ordentligt op af glasset.

Vinen er lagret i 350 og 228 liters fade i 20 måneder, hvoraf 30% har været nye. Vinen har gæret på 50% afstilkede klaser.

Domaine Sylvain Morey

Et stjerneskud i Bourgogne med stor erfaring. Sylvain Morey har arbejdet sammen med sin far Jean-Marc Morey gennem flere år, samt startet sit eget domaine op i det sydligere Luberon i 2002. Da familieejendommen blev splittet op i 2013 mellem ham og hans søster Caroline, fik han adgang til små 3 hektar med nogle af de bedste vinmarker i Bourgogne. Sylvain har fordel af, at arbejde i hans fars gamle kælder med den originale gær, hvilket er væsentligt for udviklingen af vinens smag.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.