2021 Chorey Les Beaune "Les Beaumonts"

Frankrig Bourgogne Chorey-lès-Beaune
Rødvin - Varenummer: 157721
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 459,00

Sylvain Dussort er en lille bitte vinproducent beliggende i Meursault, og med bare 6 ha. vinmarker i deres besiddelse, har de en enestående mulighed for at komme med helt ned i detaljen, på alle deres cuvéer. En tilgang der giver personlige vine, hvor Dussort-DNA’et ikke er til at tage fejl af.

Deres Chorey-Les-Beaune cuvée kommer fra marker der er klemt ind imellem de mere, berømte nabokommuner Savigny-les-Beaune og Aloxe-Corton, og nyder derfor et terroir af samme kaliber som dem. Et terroir der er kendt for at give Pinot Noir-vinene både krop og bouquet. Et udtryk der passer perfekt til en Meursault-producent som Sylvain Dussort, som søger at forbinde elegance og finesse, med smag og fylde.

Vinen har finkornede tanniner og en rig og fyldig smagsprofil, hvor både mørke og lyse bær byder ind på smagsprofilen. Både Jordbær, hindbær, brombær og boysenbær springer ind på nethinden, og med den velkendte, urtede duft af underskov og efterår, er det som en sanketur igennem skoven en efterårseftermiddag, når man stikker næsen i glasset.  

Et solidt glas rød Bourgogne, med masser af personlighed, der vil udvikle sig positivt over hvertfald de næste 8 år.

Vinen har lagret i egetræsfade i 12-14 måneder, før den overføres til en enkelt tank, hvor den får lov at hvile i 3 måneder, før den flaskes.


Domaine Sylvain Dussort

I 1982 overtog Sylvain sammen med sin hustru denne vingård i hjertet af Meursault fra sine bedsteforældre. Her dyrkes nu vin fra 6 ha. på de klassiske druetyper – Aligoté, Chardonnay of Pinot Noir. Vinifikationen er traditionel og forgår ud fra bæredygtige principper og ingen brug af kunstig gær.