2019 Chorey Les Beaune "Les Beaumonts"

Frankrig Bourgogne Chorey-lès-Beaune
Rødvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 157719
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 399,00

Kompleks, rig og rustik Bourgogne med stort potentiale.

Chorey-lès-Beaune er en appellation som ligger klemt ind imellem vinmarkerne fra Savigny-lès-Beaune og Aloxe-Corton i Côte de Beaune. Og vinene herfra nyder de samme terroir fordele som deres mere berømte naboer.

Vinen beskriver Sylvain Dussort selv som struktureret og rig med noter af mørke bær og bagekrydderier, hvilket gør den aldeles velegnet som mad vin. Vinens struktur og kraft gør den desuden aldeles velegnet til flaskelagring. Men du skal ikke være bange for at åbne den nu, for vi er ude over den minimumsgrænse på 3 år som Sylvain Dussort selv anbefaler. Men kunne du tænke dig at købe noget, som kan gemmes 3-5 år mere, så er der store ting i vente for denne vin. Med årene vil strukturen bløde mere ud, og give plads til en helt exceptionel ny tekstur og udtryk.

Så uanset om du har lyst til Bourgogne i aften, eller om 5 år, så er der her en solid oplevelse i vente.

Man bruger helklaser under gæringen, for at give ekstra struktur og rygrad til vinen og vinen lagrer alt efter årgangen i 12-14 måneder på egetræsfade, inden den får lov at hvile 2-3 måneder i beton før det flaskes.

Domaine Sylvain Dussort

I 1982 overtog Sylvain sammen med sin hustru denne vingård i hjertet af Meursault fra sine bedsteforældre. Her dyrkes nu vin fra 6 ha. på de klassiske druetyper – Aligoté, Chardonnay of Pinot Noir. Vinifikationen er traditionel og forgår ud fra bæredygtige principper og ingen brug af kunstig gær. 

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.