2021 Bourgogne Rouge Côte d'Or

Frankrig Bourgogne Bourgogne
Rødvin - Varenummer: 159921
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 299,00

Aromatisk og blomstrende Bourgogne Côte d’Or, i den rødfrugtige og silkepolerede stil. Sammensat af frugt fra 3 parceller i enden nær kommunen Volnay, hvilket i særdeleshed skinner igennem i glasset. Vinen oser af sexet Burgundisk frugt, med et potpourri af røde kirsebær, søde jordbær og vilde roser, omkranset af våde skovblade, tørrede urter og viol. Elegant, luftig og alligevel moden i sin frugt, med smeltende tanninstruktur og forfriskende syre. Sødmefulde kirsebær, tørrede hindbær, urtestilke og rosenparfume, ledsaget af komplekse toner af skovbund, lakridsrod og knuste sten. En energitæt, saftig og fløjlsagtig finale, hvilket sætter det sidste penselstrøg på denne ulta-sensuelle Bourgogne Rouge!


Vinen er sammensat af frugt fra 3 parceller i den nordlige ende af Meursault, ganske tæt på nabokommunen Volnay. I denne del af Meursault er jordbunden generelt mere ler-holdig, hvilket gør den oplagt til kultivering af netop Pinot Noir. Frugten håndhøstes fra de gennemsnitligt 30 år vinstokke, efterfulgt af 100% afstilkning ved ankomst til vineriet. Indledende 3-dages kold-maceration (udblødning af drueskallerne i mosten), efterfulgt af gæring på åbne træfade i periode på 10 dage. Vinen lagrer i 12 mdr. på en blanding af store og små fade (20% nye), inden den endelige 'assemblage' (blanding).

Domaine Sylvain Dussort

I 1982 overtog Sylvain sammen med sin hustru denne vingård i hjertet af Meursault fra sine bedsteforældre. Her dyrkes nu vin fra 6 ha. på de klassiske druetyper – Aligoté, Chardonnay of Pinot Noir. Vinifikationen er traditionel og forgår ud fra bæredygtige principper og ingen brug af kunstig gær.