2020 Bourgogne Rouge La Moutonnière

Frankrig Bourgogne Bourgogne
Rødvin - 75,00 cl. - 12,50% vol. - Varenummer: 637520
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 255,00

Siden 1885 og igennem fem generationer har Domaine Roux dyrket skråningerne i Bourgogne, og med hvert generationsskifte har alderdommen overleveret uvurderlig erfaring, og ungdommen har tilføjet nyt liv og idéer, så huset igennem 2 århundredeskifte har fastholdt deres plads blandt Bourgognes bedste.

Det er dette traditionsbundne og fremadstormende vinunivers, du inviteres indenfor i, med denne 2020 Bourgogne Rouge La Moutonnière cuvéen. Her viser den seneste generation af Roux'ere, Mathieu og Sebastien, husets saftige og terroir-drevne stil frem og beviser, at huset under deres indflydelse får endnu et løft på kvalitet og udtryk.

Vinen har den velkendte, bløde Bourgogne-tekstur, og i glasset møder man en saftig kombination af røde bær, mens man i periferien fornemmer et spændende modspil fra noget urtet og krydret. Det er rød Bourgogne med noget på hjerte, og som smager af grundigt arbejde i både mark og kælder. Og selv konstaterer vi stilfærdigt, at man bare sjældent går galt i byen, hvis det er Domaine Roux, der er afsender på vinen.

Druerne til vinen kommer fra vinmarker i Saint Aubin og Puligny-Montrachet. Druerne er høstet ved håndkraft, og gæringen foregår på rustfri ståltanke for at bevare mest mulig friskhed og ren frugt i vinen. Inden aftapning lagrer vinen i 8 måneder, så den får lov at blive helt drikkeklar, inden den frigives.

Domaine Roux

Less is more. Brødrene Sébastien and Matthieu Roux har indledt en ny og spændende æra for Domaine Roux. De arbejder for at gøre deres families Bourgogne-domæne mindre og bedre. Før i tiden arbejdede vingården overvejende med opkøbte druer, men i dag laver de næsten udelukkende vin på druer af egen avl. Mange marker er blevet omlagt til økologisk dyrkning, og der eksperimenteres f.eks. også med vinificering på amforaer.

Det har aldrig været mere spændende at drikke vine fra Domaine Roux, end det er lige nu, for kvaliteten på deres cuvéer bliver ved med at stige, og vinene har aldrig udtrykt sig mere personligt.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.