2020 Chambolle-Musigny 1. Cru Les Fuées

Bourgogne Chambolle-Musigny
Rødvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 388220
Udsolgt
kr. 1.189,00

Kolossal Chambolle-Musigny på ekstraordinært højt niveau! Fra den fantastiske 'Les Fuées'-mark, der ligger i direkte forlængelse af Grand Cruen 'Bonnes-Mares', er dette ét af kommunens absolut bedst beliggende 1. Crus. Muligvis producentens mest kraftfulde Chambolle og i særdeleshed også én af de mest lagringsegnede. Tæt, muskuløs og mørkfrugtet i sin karakter, viser den ligeledes en imponerende strukturel dybde. Efter lidt tid i glasset, åbner duften sig stille op med komplekse noter af mørkerøde kirsebær, våde sten, underskovsblade, svampe og lakrids, foruden nellike, nedfaldne rosenblade og tørrede fadkrydderier. I munden opleves vinen forholdsvis fyldig for en Chambolle-Musigny, med et stramt net af smeltende søde tanniner og en enorm koncentration. En uendelig eftersmag, hvor man for hver en tår, graver nye nuancer frem og hermed kun kan gispe om vinens fremtidige udvikling. Ganske enkelt Sebastiens ”Mini Bonnes-Marres” - og uden tvivl én af hans største!  

Vinmarken ’Les Fuées’ på 4,38 hektar er beliggende i enden mod nabokommen Morey-Saint-Denis, og former den syd-vestlige grænse af mytiske 'Bonnes-Mares'. Her ejer Odoul-Coquard en parcel beplantet med 70 år gamle vinstokke, hvorfra der produceres yderst små mængder (blot 1 ½ fad i 2019). Vinen er som vanligt lagret på højere andele nye fade (sammenlignet med producentens andre vine fra kommunen), simpelt grundet Sebastiens eget udsagn: ”Fuées kan klare fad!” - og det vil integrere sig efterhånden som vinen ældes. 

Domaine Odoul-Coquard

Domaine Odoul-Coquard er et lille familieejet og traditionsrigt vinhus i Morey-Saint-Denis i Bourgogne, der laver klassiske og karakterfulde vine. Huset er anført af Sebastian Odoul, som tidligere har arbejdet for legendariske navne som Domaine Dujac og Domaine Meo-Camuzet.  

Under hans ledelse er den lille vingård trådt ind i en helt ny liga, og gårdens beskedne produktion bliver årgang efter årgang sværere at komme i nærheden af.


FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.