Domaine Odoul-Coquard

Domaine Odoul-Coquard er et lille familieejet og traditionsrigt vinhus i Morey-Saint-Denis i Bourgogne, der laver klassiske og karakterfulde vine. Huset er anført af Sebastian Odoul, som tidligere har arbejdet for legendariske navne som Domaine Dujac og Domaine Meo-Camuzet.  

Under hans ledelse er den lille vingård trådt ind i en helt ny liga, og gårdens beskedne produktion bliver årgang efter årgang sværere at komme i nærheden af.


pr. side
Vis som Grid Liste

2 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

2 varer

Faldende orden

Odoul-Coquard er en af morgendagens stjerner på den burgundiske vinhimmel, og hos Otto Suenson er vi henrykte over at kunne få lov at repræsentere de fantastiske vine i vores sortiment. Vinhuset kan spore sin historie fire generationer tilbage, men det er siden 2004, da Sebastien Odoul overtager driften, at vingården træder ind i en helt ny liga. 


Sebastian er en både visionær og erfaren herre, der har arbejdet hos og lært fra nogle af Bourgognes helt store. Hans CV tæller blandt andet Domaine Dujac, Domaine Méo-Camuzet og Domaine Thierry Mortet, og så stærk en oplæring hos nogle af verdens dygtigste vinproducenter er tydelig, når man hører Sebastien Odoul fortælle om sin vinproduktion. Intet hos Odoul-Coquard er overladt til tilfældighederne, og den beskedne produktion på bare 30.000 flasker tillader Sebastien Odoul at skræddersy hver eneste cuvée fuldstændigt, som han ønsker de skal være. Når man besøger ham i hans vinkælder, fornemmer man hurtigt, hvor tæt forbundet han er med sine vine, og hvor passioneret han er omkring, at hver eneste lille detalje sidder i skabet på dem. 


I alt råder Sebastien Odoul over 8.5 hektar vinmarker, der er fordelt på tværs af 17 forskellige appellationer, heriblandt 4 Premier Cru og 2 Grand Cru. Han arbejder udelukkende med afstilkede drueklaser, for at sikre en silkeblød tekstur på vinene, og så er han glad for at lade sine vine udtrykke sig koncentreret og selvsikkert, uden at det dog taber noget af den elegance, vi alle sammen elsker Bourgogne-vinene for at besidde. Vinene har et fantastisk lagringspotentiale og vil være en fantastisk tilføjelse til enhver Bourgogne-elskers vinsamling.