2021 Saint Joseph Caroline

Frankrig Rhône Saint Joseph
Rødvin - 75,00 cl. - 12,50% vol. - Varenummer: 313821
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 265,00

Klar og rød i farven med sort kerne. Næsen oser af god moden Syrah frugt med sorte frugt og peber. I munden vælter det frem med blommer, sorte kirsebær og brombær. Hertil et krydret element fra fadlagringen og de ekstra noter som kommer fra Syrah-druen med peber, bacon og læder. En stor vin, der passer godt til et stykke kød.

Caroline blev fremstillet første gang i 1987. Dengang som nu kommer den fra en lille parcel i 300 meters højde i den nordligste ende af Saint-Joseph appellationen, der vender stik syd ned mod Rhone floden. Her er en hård granitholdig jordbund med mindre løse sten på toppen hvor de 40 år gamle Syrah vinstokke er plantet. Alt her høstes i hånden med et udbytte på omkring 30 hl/ha, hvilket er med til at give god intensitet i vinen. Alle drueklaser afstilkes i vineriet inden vinen gæres ved kontrolleret temperatur. Vinen lagres i 14 måneder på egetræsfade, hvoraf 20% er nye.

Domaine Louis Chèze

Domaine Louis Chèze er et lille famileejet vinhus beliggende omkring 60 kilometer syd for Lyon i Limony i Rhône-regionen, der har specialiseret sig i egnstypiske og terroir-prægede vine.