2019 Chateau Haut-Bages Monpelou

Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 349,00

Klassisk Bordeaux fra det berømte område Pauillac. Château Haut-Bages Monpelou ejes i dag af Casteja familien, som bl. a. også ejer Château Batailley, Château Lynch Moussas og Château Trotte Vielle. Da 1855 klassifikationen blev lavet var stedet en del af Château Duhart Milon, 4 cru. De solgte det fra p.g.a. dårlige tider efter anden verdenskrig, i starten af 1950erne. Der mistede stedet deres klassifikation. Lidt underligt, at deres nabo ikke missede deres, for der delte man Château Batailley op i to, så det blev Château Haut Batailley og Château Batailley, men det er anden snak. I dag er slottet en del af Cru Bourgeois klassifikationen. 

Vinen laves af 68% Cabernet Sauvignon, 27% Merlot, 5% Cabernet Franc, og får ca. 16 mdr. fadlagering, hvoraf de 30% er nye fade. Efter høsten laves vinen i Château Batailleys kælder af deres team.

Dette giver et klassisk Bordeaux / Pauillac udtryk af solbær og cedertræ, med undertoner af vanille. Årgang 2016 er en af de bedste årgange nogensinde i Bordeaux. Så denne vin vil udvikle sig mange år frem. Hvis man vil 'gå om bord' i den nu, så anbefaler vi retter med oksekød, vildt & svampe eller oste i den lidt kraftigere ende. 

Chateau Haut-Bages Monpelou

Chateau Haut-Bages Monpelou er et traditionsrigt vinslot beliggende i det berømte Pauillac-område, som laver klassiske Bordeaux-rødvine af en så høj kvalitet, at de ofte er i stand til at måle sig både med deres dyrere og mere prestigefyldte konkurrenter fra området.