2018 Chateau Belgrave

Bordeaux , Haut-Médoc
Rødvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 394718
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 419,00

Storslået Haut-Médoc fra det fascinerende vinslot Château Belgrave. Elegant, urtet og yderst parfumeret, men samtidig rig og forholdsvis kraftfuld. Duften er uimodståeligt klassisk, med noter af cassis, røde blommer, tørrede roser, solbærblade og blyantspids, ledsaget af ristede nelliker, mentol, røg og mørk chokolade. Fyldig, saftig og velstruktureret mund, med en let-cremet tanninstruktur der kærligt bidder fra sig. Solbæressens, bittersøde blommer, friske urter og myntechokolade, omkranset af tørret cedertræ, grønne tobaksblade, rosenolie og ristede krydderier. En rank, syredrevet og 2016-ungdommelig finale, med lag af kompleksitet der stille folder sig ud. Elegance, kompleksitet og rigdom - nøjagtig som stor Haut-Médoc skal være. En vin der fortjener en svingtur på karaflen, ynder man at nyde den indenfor de første 10 år. Fantastisk sammen med de fineste udskæringer af flyvende vildt, oksekød eller lam, gerne ledsaget af tæt sauce og sæsonens svampe.  


Vinen er sammensat af 41% Cabernet Sauvignon, 51% Merlot, 5% Cabernet Franc og 3% Petit Verdot, som høstes fra slottets exceptionelle vinmarker, grænsende op til kommunen Saint Julien. Her ejer Château Belgrave i alt 59 hektar, der rejser sig op til 26 meter over havets overflade på de to fascinerende bakkedrag. Exceptionelle terroirs, begunstiget af sine varierende jordbundsforhold, der baserer sig på et mix af grus, sand og ler. Château Belgrave har været igennem en rivende udvikling rent kvalitetsmæssigt og har de seneste år øget beplantningstætheden markant (op til 10.000 vinstokke pr. hektar), foruden arbejdet intenst med en minutiØs kortlægning af de forskellige parceller, for at sikre optimal modning på de forskellige druesorter. Alle drueklasser sorteres grundigt, inden afstilkning og blid knusning, efterfulgt af gæring på en blanding af ståltanke og egetræsfade. Vinen lagrer endeligt i 14 mdr. på barriques (225 liters fade), her af 30-40% nye.  

Château Belgrave 5. Cru Classé

Château Belgrave er en af de ældste ejendomme i Médoc, med en fascinerende historie bag sig. Slottet har gennemgået en revolutionerende kvalitetsudvikling de sidste årtier, med gennemgribende investeringer i både vinmark og kælder. I dag udfylder Château Belgrave atter sin status som 5. Grand Cru Classé, med fuld udnyttelse af de exceptionelle vinmarker som ejendommen har adgang til. Som resultat har huset endeligt indfundet sig blandt Haut Médoc’s elite, med tårnhøje ratings hos verdens mest betydningsfulde vinanmeldere. Dette har dog ikke afspejlet sig på prisen og slottets vin er nok ét af de bedste køb i hele Médoc. Château Belgrave’s klassiske udtryk er rankt, stilfuldt og yderst elegant – lige netop som stor og lagringsegnet Haut Médoc skal være.