2019 Vino Nobile di Montepulciano DOCG

Rødvin - Varenummer: 415419
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 269,00

Vino Nobile di Montepulciano-cuvéen er flagskibet for Avignonesi. Det er her de fremviser den samlede styrke af deres vinmarkers kvalitet og indfører dig i den elegante og terroirdrevne stil, som deres vingård er uløseligt forbundet med.

Hos Avignonesi stræber man efter et så naturligt udtryk for Sangiovese-druerne, som overhovedet muligt. For de har en urokkelig tro på, at det er lige her på skråningerne omkring Montepulciano, at man kan gro verdens bedste udgaver af druesorten. Derfor arbejder man også insisterende skånsomt med produktionen, hvor biodynamik, lav svovling og spontangæring er nogle af de helt afgørende værktøjer.

Det forpligter at være så hands-off med sin produktion, men i Avignonesis tilfælde belønner det hårde arbejde sig. For vinen besidder en sprudlende og indsmigrende frugt, som skylder hele sit forunderlige væsen til det terroir, som den er født af. Den smager ganske enkelt af Toscana, en ting som sommelierne ynder at kalde for 'a sense of place', og det er et smagsudtryk, som smukt er at gå på opdagelse i.

Duften giver dig en fornemmelse af syrlige røde bær, hvor vi både finder kirsebær, ribs og jordbær. Der er en parfumeret snert af noget granatæble og en blomstret duft af violer. Teksturen er frisk og levende, og tanninerne er finkornede og velintegrerede. Det her er ikke en vin, du skal vente på. Du skal bare få den trukket op og lade den indføre dig i Avignonesis fantastiske stilunivers.

Lagret 18 måneder i slavonske egetræsfade, både 225 og 500 liter, og mindst 6 måneder på flasken.


Avignonesi

Avignonesi er resultatet af en sammensmeltning af italiensk tradition og belgisk innovation.

Vingården er opkaldt efter den italienske familie som grundlagde den tilbage i 1970’erne. Men det er først i 2009, da den belgiske advokat og vinelsker, Virginie Saverys, opkøber vingården, at projektet i den grad begynder at tage fart. Og under ledelse af Virginie Saverys er Avignonesi blevet til et af Italiens største og mest betydningsfulde biodynamiske vinhuse.

Med en helt utrolig respekt for både tradition, natur og terroir, skaber de enestående vine, som tryllebinder både anmeldere og vinentusiaster verden over.