2021 Da·Di - Anfora IGT Toscana Rosso

Toscana Toscana
Rødvin - Varenummer: 415021
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 195,00

Rødfrugtet, saftig og forfriskende Sangiovese, der charmerer som ingen anden. Et fascinerende nyt projekt fra Avignonesi, hvor der udelukkende benyttes toscansk terracotta gennem hele vinifikationen. Elegance og sprællevende frugt, kombineret mest stor intensitet, klassisk Sangiovese-syre og en lettere 'slikket' sødme. Næsen byder på et overflod af røde kirsebær, hindbæressens og rysteribs, suppleret af bergamotte og vilde jordbær. Læskende og mellemfyldig mund, med finkornede tanniner der blot kysser overlæben. Røde sommerfrugter, sorte kirsebær og kandiseret orangeskal, komplimenteret af tørret timian og kardemomme. En mundvandsdrivende og eksplosiv finale, hvor frisk- og frugtmodenhed går op i en højere enhed. Bør serveres lettere afkølet, gerne sammen med tomatbaserede pastaretter eller sågar grillet tun.

Vinen er lavet på 100% Sangiovese, udvalgt fra én af Avignonesi's bedste marker. Biodynamisk certificeret og hermed udelukkende økologiske dyrkningsforhold. Druerne håndhøstes medio september til den første uge i oktober. Gæringen foregår spontant på en blanding af hele 11 forskellige toscanske terracotta'er (lerkrukker), med benyttelse af 1/3 hele klasser og 2/3 hele druer. Sidstnævnte for at fremme frisk- og frugtighed, samt for at give vinen en mere blød tekstur. En efterfølgende maceration (udblødning af drueskallerne i mosten) med daglige manuelle 'punch-downs' udføres over en periode på 1 måned, for netop at forbedre vinens tanninstruktur. Det endelige blend lagrer i 2 mdr. på terracotta, inden vinen endeligt flaskes.

Bonus: DaDi er kinesisk for 'jorden' og understreger Avignonesi's kerne-idé med denne vin - at udtrykke dens unikke oprindelse, bl.a. ved benyttelsen af lokale toscanske terracotta krukker.

Avignonesi

Avignonesi er resultatet af en sammensmeltning af italiensk tradition og belgisk innovation.

Vingården er opkaldt efter den italienske familie som grundlagde den tilbage i 1970’erne. Men det er først i 2009, da den belgiske advokat og vinelsker, Virginie Saverys, opkøber vingården, at projektet i den grad begynder at tage fart. Og under ledelse af Virginie Saverys er Avignonesi blevet til et af Italiens største og mest betydningsfulde biodynamiske vinhuse.

Med en helt utrolig respekt for både tradition, natur og terroir, skaber de enestående vine, som tryllebinder både anmeldere og vinentusiaster verden over.