2020 Grenache Delta

Rødvin - Varenummer: 3227020
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 395,00

Grenache druen fremtræder her med flot duft af solmodne jordbær, lidt rabarber og en anelse tobak og krydderi fra fadlagringen. I munden er vinen fyldig med nuancer af moden frugt, peber og igen et strejf fra fadet. En vin i rigtig flot harmoni, hvor især renheden i eftersmagen er fantastisk.

Delta er det græske ord for vinstok, som denne er opkaldt efter. En herlig saftig og frugtdomineret grenache fra peter Works egne marker hos Ampelos i Californien. De smukke bakker i Sta Rita Hills giver perfekt klima til denne drue som både har godt af meget varme, men gerne en lang vækstsæson. Druerne hØstes i hånden fra egne marker og afstilkes ved ankomsten til vineriet. De fØrste dage ligger druerne i store plastifade, indtil den naturlige gæring starter. Gæringen varer op til 16 dage. Vinen lagrer efterfØlgende 33 måneder på egetræsfade. Der er ca. 1/3 nye fade, resten er brugte fade fra egen produktion.

Ampelos Cellars

Danske Peter Work valgte efter terrorangrebet på World Trade Center i 2001 at sadle helt om og realisere en gammel drøm om at blive vinavler i Santa Barbara, hvor han sammen med sin kone etablerede Ampelos Cellars, der producerer deres roste vine udelukkende efter økologiske og biodynamiske principper.