God vin til stenbiderrogn

Stenbiderrogn, Nordens Kaviar eller det Lyserøde Guld – kært barn har mange navne. Og sæsonen for én af Skandinaviens mest efterspurgte sæsonvarer – den er i fuld gang!

Personligt anbefaler vi at servere Stenbiderrogn i en minimalistisk udgave. Gerne på blinis eller en hjemmelavet rösti, med en god, fed creme fraiche og finhakket purløg og rødløg.  Og så selvfølgelig med en solid mængde Stenbiderrogn. Rognen har en meget fin og delikat smag, som hurtigt drukner, hvis ikke man er gavmild med mængderne, så hold dig ikke tilbage!

På siden skal man selvfølgelig have et godt glas vin, og her er det ikke helt lige meget, hvad man vælger. For rognens porøse smag skal der her igen tages højde for, så vinvalget ikke overdøver, men løfter og forbedrer.

Vores sommelier har håndplukket en række vine, som opfylder netop denne mission! Her er både mousserende vine, mineralske hvidvine og selvfølgelig lidt rosé. Alle har de det tilfælles at deres friske og lette væsen, får Stenbiderrogn til at smage endnu bedre!

pr. side
Vis som Grid Liste

4 varer

Stigende orden
  1. Bourgogne Blanc Les Sétilles
    Klassisk hvid Bourgogne med noter af blomster, citrus og moden melon. Smagen har god fylde med fokus på den modne frugt, samt en herlig underliggende mineralitet, der giver friskhed i vinen. En hvidvin, der passer flot sammen med milde fiskeretter og tørre oste., , -----, , Chardonnay druerne til denne vin kommer fra flere forskellige steder i Bourgogne, både i Cote de Beaune og lidt sydligere. Alle parceller høstes og vinificeres separat og blandes først til sidst i forløbet. Ved høsten til denne vin foregår halvdelen i hånden og den anden halvdel med maskine. Vinen lagres primært på ståltanke, med en mindre andel på egtræsfade, for at tildele vinen mere kompleksitet.
    kr. 325,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

4 varer

Stigende orden