2019 Ockfener Bockstein Kabinett Trocken

Tyskland Mosel
Hvidvin - 75,00 cl. - 12,00% vol. - Varenummer: 469119
Udsolgt
kr. 175,00

Her får du en Riesling, som udtrykker sig både modent og fyldigt, men hvor den elektriske syre giver et sjovt og dragende modspil til den frodige vin. Det stimulerer hele sansepaletten, og viser at Markus Molitors forståelse for terroir og vin, er i en klasse for sig.

2019 har vist sig at blive en top-årgang for vingården, hvor vinene generelt set har opnået en fantastisk modning, samtidigt med at de har bevaret deres præcision og finesse. Det er helt unikke klimatiske betingelser, hvor sol, vind og vejr gik op i en højere enhed. Det formåede Markus Molitor i vanlig stil at udnytte, og hans 2019 Ockfener Bockstein står funklende klart i glasset. Vi finder noter af æbler, pærer, stikkelsbær, knuste sten, citronsskal og limesaft. En blanding af saftig frugt, citrusolier og mineralitet, som er helt uimodståelig.

Ockfener Bockstein marken er en 63 ha stor og stejl mark, med en sydvestlig orientering og ligger ved byen Saar. Jorden består af en blanding af grå skiffer, sandsten og kvarts. Marken er ifølge Molitor kendt for at lave meget kraftige og fyldige vine, og som ofte får et nærmest krydret udtryk.

Det er en vin som gerne skal serveres ordentligt afkølet, f.eks. ved 10-12 grader, så er det en læskende og tørstslukkende oplevelse, der kommer til at tage dig med storm.

93/ 100 point | Robert Parker

"The 2019 Ockfener Bockstein Kabinett (White Capsule) is spectacularly complex on the nose that offers ripe and concentrated yet refreshing fruit with crushed slate and flinty aromas with lemon rind notes. Round and juicy on the palate, this is a mouth-filling, very elegant and salty, finely tannic Riesling that is dense and ripe but nevertheless stimulating and salivating. One of the most complete dry wines I have ever had with just 10.5% alcohol. Gorgeous."


Weingut Markus Molitor

Markus Molitor springer hverken over hvor gærdet er lavest eller lader sig distrahere af svinkeærinder, når han producerer sine eftertragtede vine på de skrå bakker langs Mosel-floden.

Han arbejder med lavt høstudbytte, lav intervention, spontangæring og har sågar udviklet sit helt eget system til at indikere sødme og udtryk i sine vine.

Hans ukuelige arbejdsomhed og sans for kvalitet har etableret ham som en af ikke bare Mosels, men hele Tysklands, mest efterspurgte vinproducenter.