2021 Roter Veltliner Steinberg

Wagram
Hvidvin - 75,00 cl. - 12,00% vol. - Varenummer: 613421
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 289,00
Aristokratisk og karakterfuld hvidvin, lavet på den spændende druesort Roter Veltliner. Dyb, fyldig og koncentreret, men med masser af liv og energi. Betagende, frugtfyldt og aromatisk duft, der næsten giver associationer til noget sødmefuldt. Kvæde, tørret mandarin, abrikos og skovhindbær, suppleret af safran, sommerblomster, pinjekerne og brioche. Mundfølelsen er cremet og silkeblød, men holdes helt i skak af en forfriskende syre og pikant-bitter tone. Kandiserede citrusfrugter, gyldne æbler, klementin og vaniljebønne, komplementeret af grape, havre, våde sten og blot en snert af smør. En uendelig lang finale, hvor frugtmodenhed, syre, 'spicyness' og mineralitet går op i højere enhed. En vin som ganske få, et unikum fra Fritsch's hånd., , -----, , Roter Veltliner er en ældgammel hvidvinsdruesort, der har gjort et comeback på den Wagramske' vinscene. En fantastisk druesort, der på trods af navnet, ikke har nogen tilknytning til Grüner Veltliner. Roter Veltliner er kendetegnet ved sin evne til at skabe rige og aromatiske vine med stort lagringspotentiale, hvilket Fritsch's enkeltmarks-udgave er et smukt eksempel på. Steinberg er en klassificeret Erste Lage ('premier cru') og er en af de højest beliggende i regionen. Her ejer Fritsch et skifer- granit- og 'löss'- holdigt parcel, beplantet med ca. 10 år gamle druestokke. Druerne håndhøstes og sorteres grundigt ved ankomst til vineriet. Inden druerne presses, udføres en 36 timers maceration (udblødning af drueskallerne i mosten) for at ekstrahere aroma og smag. Mosten spontangærer på store fade af akacietræ, efterfulgt af den malolaktiske omdannelse, som både blødgører syren og giver vinen sin cremede tekstur. Vinen lagrer efterfølgende i en kortere periode på de samme fade, inden den endeligt aftappes på flaske. En uhyre kompleks og karakterfuld vin, der ikke kan sammenlignes med mange andre.
Falstaff Magazin 94 points

"Medium golden yellow, with silver reflections. Delicate nutty notes underneath ripe pears, a hint of quince, candied tangerine zest, a touch of blossom honey. Juicy, elegant, fine nuances of yellow stone fruit, some honeydew melon, a subtle fruit sweetnes"

10. juli 2023

Weinberghof Fritsch

Dedikation, bæredygtighed og typicitet. Fritsch er en af Wagrams foregangsmænd og absolutte pionerer. Ikke blot, når vi taler kvalitet og innovation, men i lige så høj grad biodynamik og naturlighed

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.