2020 Ritual Pinot Noir

Chile Casablanca Valley Casablanca Valley
Rødvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 190620
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 149,00

Præcis og elegant Pinot Noir fra en af de bedste underområder i Chile. En herlig ekspressiv duft af hindbær, røde kirsebær og jordbær, der fortæller om det kølige dyrkningsklima. Smagen er intens med masser af kølig rød frugt og en fin balancerende frugtsyre.

Denne vin er fremstillet på Pinot Noir, som er dyrket i Casablanca Valley. Den kØlige brise i dalen er med til at sikre en lang vækstsæson, som opbygger den rigtige balance og intensitet i druerne. Druerne høstes om natten, for at ankomme kølige til vineriet. Dermed kan man starte udtrækningen af farve og smagskomponenter ved en mere naturligt god temperatur. Vinen gæres med 15% hele klaser, for at opbygge yderligere kompleksitet. Der bruges kun naturlig gær, for at opbygge så meget personlighed som muligt i vinen. Inden aftapning lagres vinen i 8 måneder på gamle egetræsfade, ikke for at smage af fad, men for at blive afrundet i syre og tanninstruktur.

James Suckling 92 points

"Savory, smoky nose of grilled mushrooms, gravy, spiced plums, toast and cloves. Medium-bodied with fine tannins and a spicy, dark-fruited palate. "

Veramonte

Karakter, naturlighed og autenticitet. Veramonte er en af Chiles vinøse pionerer. En producent drevet af ét overordnet mantra; at skabe rene og ekspressive vine, som netop reflekterer dalen hvorfra de stammer. Af denne årsag dyrkes alle vinmarker økologisk og efter bæredygtige principper med stor respekt for det lokale terroir.