2022 Chardonnay Hexham Single Vineyard

Victoria
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 627922
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 210,00

I Yarra Valley kan man lave Chardonnay på en helt enestående måde. Soumah kalder det selv for ”New Age Chardonnay”, fordi den klassiske storladne fedme og fylde, som Australiens Chardonnayer normalt er kendt for, er svær at spore her. I stedet er der en lethed, en mineralitet og en friskhed, som udtrykker sig moderne og nytænkende – fordi sådan har vi i hvert fald aldrig selv oplevet australsk Chardonnay udtrykke sig.

Hexham vinmarken har et perfekt, køligt klima, og man arbejder med 3 forskellige Chardonnay-kloner (95, 76 og Mendosa), som er udviklet specifikt til at fremelske det elegante og lette i Chardonnay-druens smagsnoter. Vinen lagres i egetræstønder, men man bruger kun 20% nyt træ for virkelig at værne om den sarte frugt, som Chardonnay-druen giver, og for at sikre sig et tydeligt og uspoleret terroir-aftryk.

Glæd dig til en frisk og sprudlende Chardonnay, som vi selv indtil nu kun troede var muligt at producere i Europa. Det er krystalklart og læskende, og det kan kun være et spørgsmål om tid, før Chardonnay-fans får øjnene op for Soumahs genialiteter.

92 point + Silver Medal | 2023 International Cool Climate Wine Show

Soumah

Stor vin laves i vinmarken, det har man hørt før og hos Soumah hører vi det igen. Folkene bagved det nye brand Soumah har stor erfaring fra vinmarker i hele verden, men har nu slået sig ned i Yarra Valley i det sydlige Australien.