2022 Chardonnay Estate Carneros

USA
Hvidvin - 75,00 cl. - 14,00% vol. - Varenummer: 160722
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 549,00

som winemaker-holdet mener er de absolut bedste.

I denne cuvée, er valget faldet på to henrivende markparceller i Carneos AVA’en. Her hjælper morgentåge og kølige vinde fra the San Pablo bugten med at give Chardonnay-druerne en god og lang modning, som sikrer at druerne bevarer friskhed, elegance og at aromaerne udvikler dybde og kompleksitet.

På baggrund af de enestående forudsætninger, har Robert Mondavi Winery skabt en Chardonnay-cuvée som både fremstår frodig og fyldig, men hvor sirlige noter af citrus og en fornemmelse af jernet mineralitet giver rygrad og statur til vinen. Her er også noter af mandler og hasselnødder samt en skøn smørret fornemmelse, som hænger ved godt ud i eftersmagen.

Nyd vinen af store Bourgogneglas, gerne ved 14 grader og enten bare helt for sig selv, eller til retter med bagt fisk eller til et ostebord med cremede og fyldige oste.

Vinen har lagret sur lie i franske egetræsfade i 8 måneder.

Robert Mondavi Winery

Robert Mondavi er en banebrydende personlighed i den amerikanske vinindustris historie. I 1960'erne, hvor amerikanske vine sjældent fik anerkendelse, satte han sig for at ændre dette ved at etablere en vingård i Napa Valley, der skulle producere vine på niveau med verdens bedste. Hans eventyr startede med en lille parcel i den historiske To Kalon-vinmark, og siden skulle den vokse sig til at blive en californisk magtfaktor.

I dag er navnet Robert Mondavi synonymt med Napa Valley og de majestætiske vine man finder i området. Og takket være vingårdens team af førende vineksperter, lever Robert Mondavis visioner videre i flaskerne.