Robert Mondavi Winery

Robert Mondavi er en banebrydende personlighed i den amerikanske vinindustris historie. I 1960'erne, hvor amerikanske vine sjældent fik anerkendelse, satte han sig for at ændre dette ved at etablere en vingård i Napa Valley, der skulle producere vine på niveau med verdens bedste. Hans eventyr startede med en lille parcel i den historiske To Kalon-vinmark, og siden skulle den vokse sig til at blive en californisk magtfaktor.

I dag er navnet Robert Mondavi synonymt med Napa Valley og de majestætiske vine man finder i området. Og takket være vingårdens team af førende vineksperter, lever Robert Mondavis visioner videre i flaskerne.

pr. side
Vis som Grid Liste

5 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

5 varer

Faldende orden
Robert Mondavi Winery

I 1960’erne havde amerikanske vine ikke noget anseeligt omdømme. Men det havde Robert Mondavi tænkt sig at lave om på. Han ville lave en vingård og producere vine, der viste, at man i Napa Valley kunne konkurrere med verdens førende vinområder. Begyndelsen på eventyret blev et lille, 5-hektar stort markområde, i den berømte To Kalon vinmark. Marken blev første gang beplantet med vinstokke i slutningen af 1800-tallet af den visionære Hamilton Walker Crabb, der navngav marken To Kalon (græsk for 'den smukke') på grund af vindruernes usædvanligt høje kvalitet. Der skulle dog gå mange år, før markens potentiale blev endeligt realiseret. Men en af drivkræfterne bag dens nuværende nærmest guddommelige status var Robert Mondavis vingård.

Robert Mondavi Winery – innovation og revolution 

Robert Mondavi vidste, at hvis Napa Valley skulle kunne konkurrere på kvalitet med Europas historiske områder, så måtte der udvikling til. Derfor introducerede Robert Mondavi koldfermentering, en teknik der skulle fremhæve de mere friske og syrlige frugttoner i vinene, og han begyndte desuden at bruge små, franske egetræsfade, som afgiver mindre fadpræg end de amerikanske fade. Tiltag, som var helt nye i Napa Valley.

Ét af de mere kommercielt succesfulde tiltag var, da Robert Mondavi, inspireret af Loire-dalens tørre hvidvine på Sauvignon Blanc, lavede 'Fumé Blanc' cuvéeen. På det tidspunkt blev Sauvignon Blanc hovedsageligt brugt til dessertvin i Californien, men med sin vin viste Robert Mondavi, at man kunne lave frisk og sprudlende hvidvin, der kunne matche sig med de franske.

Robert Mondavi var også en af de første til at benytte sig af praksisser i mark og kælder, der beskyttede både miljøet og de ansatte. Ændringer, der førte til fundamentale ændringer på tværs af hele den californiske vinindustris tilgang til deres produktion.

Fra 12 hektarer til en californisk magtfaktor 

Siden Robert Mondavi opkøbte sine første 5 hektarer i To Kalon-marken, er der sket meget. I dag ejer vingården 176 hektarer ud af markens totale 222. Deres jordbesiddelser har desuden spredt sig, og de har både marker i Oakville og Stags Leap AVA'erne i Napa Valley, samtidigt med at de opkøber druer fra bønder, der lever op til deres egne, strikse kvalitetskrav.

Gennem en utrættelig stræben efter innovation, et skarpt øje for kvalitet og en ukuelig optimisme, har Robert Mondavi skabt en vingård, som i dag betragtes som en californisk magtfaktor indenfor vin, og som eksporterer til vinelskere og vinkort over hele verden.

Robert Mondavis vision om at skabe en af Napa Valleys bedste vingårde, lever i dag videre i hans teams arbejdssomhed og gejst. De ved alle, hvor meget de skylder den stålsatte og enestående vinmager, der startede med bare 5 hektarer og en stor, amerikansk drøm.