2021 Savigny-les-Beaune Blanc
Klar i glasset med en charmerende duft, hvor moden frugt understreges af en anelse røg fra fadlagringen. I munden er der god fylde og igen noter af melon, fersken og røg. En flot harmonisk vin med masser af smagsintensitet, der leverer virkelig meget vin for pengene. Eminent madvin, der passer perfekt til helstegt kylling eller fasan, gerne ledsages af en flødebaseret sauce og ovnbagte rodfrugter.
En vin, der fremstilles på druer der dyrkes på en lille parcel, som ligger højt i Savigny-les-Beaune kommunen. Her er der en gammel høstarbejder, der ejer denne lille parcel og som går og hygger om stokkene hele året. Ved høsttid kommer holdet fra Remoissenet forbi og køber druerne, som de så fremstiller denne herlige sprøde hvidvin af. Vinen gæres med sin naturlige gær i træfade og lagrer efterfølgende i godt 12 måneder på klassiske franske Bourgognefade.
Remoissenet Père & Fils
I 2005 gik Roland Remoissenet på pension uden en arving til at føre gården videre. Heldigvis trådte amerikaneren Edward L. Milstein til og købte vingården. Under hans ledelse har Remoissenet gennemgået en kæmpemæssig forvandling.
Edward Milstein har sammensat et dream-team af talentfulde mennesker, til at hjælpe ham med at drive vingården videre. Bernard Repolt fra Louis Jadot er blevet salgsdirektør, Claudie Jobard (der er datter af ønologen fra Joseph Drouhin, Laurence Jobard) er chefvinmager, og Robert Parkers gamle partner og med-smager, Pierre-Antoine Rovani, er direktør for vingården.
Remoissenet er blevet løftet til helt nye højder. Vinene blevet betydeligt mere elegante, og de enkelte markers terroir-præg kommer meget tydeligere til udtryk. Idet priserne ikke er steget lige så hurtigt, som kvaliteten, kan man gøre nogle virkelig attraktive Bourgogne-køb hos Remoissenet.