2021 Meursault Blanc

Frankrig Bourgogne Meursault
Hvidvin - 75,00 cl. - Varenummer: 571921
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 849,00

Remoissenets fortolkning af Meursaults verdensberømte terroir er mesterligt udført. Vinen balancerer mageløst den vildskab og volumen, som vinene fra Meursault historisk set har været forbundet med, med en elegance, nerve og mineralitet, der skaber rygrad og tekstur i den ellers frodige hvidvin. Dette lykkes delvist ved at blande druer fra de mere kalkstensdominerede markparceller, man finder nord for Meursault-byen, med markparceller fra den sydlige del af Meursault, hvor ler og mergel er de dominerende jordtyper. Det er det bedste fra to verdener, og denne symbiose af terroir skaber en eminent balance i vinen. Moden gul frugt, en mineralsk og jernholdig kerne, en smørret fornemmelse af fedme, et strejf af nødder og en nænsom, men balanceret syrefornemmelse, der henleder tankerne på citron og pomelo. Druerne til vinen er håndplukkede og har lagret i en blanding af fade på 228 liter og 342 liter, hvoraf 20-40% har været nye.

Remoissenet Père & Fils

Masion Remoissenet gennemgik i 2005 en kæmpe forandring, da amerikaneren Edward L. Milstein opkøber vingården, da Roland Remoissenet går på pension, uden nogen arving til at føre gården videre.

Edward Milstein er kæmpe Bourgogne-entutiast, og han sammensætter hurtigt et imponerende hold af talentfulde mennesker, til at hjælpe ham med at drive vingården videre. Benard Repolt fra Louis Jadot bliver salgsdirektør, Claudie Jobard (der er datter af Ønologen fra Joseph Drouhin, Laurence Jobard), bliver ansat i kælderen som winemaker og ønolog, og Robert Parkers gamle partner og med-smager, Pierre-Antoine Rovani, bliver ansat som direktør for hele projektet.

Med dette stjernebesatte hold har Remoissenet løfter sig til helt nye højder, og er blevet en referencevingård, og producerer et bredt udvalg af vine fra flere af Bourgognes fornemmese kommuner.  Uanset om det er mineralsk Chablis, fyldig Chassagne-Montrachet, yndefuld Chambolle-Musigny eller blød og fyldig Volnay, så udtrykker Remoissenet de forskellige kommuners udtryk mesterligt.