2021 Chablis 1cru Fourchaume

Frankrig Chablis Chablis
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 572121
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 429,00

Typisk Chablis duft vælter op ad glasset med hvide blomster, kalket mineralitet og fersken. Flot harmonisk karakter med medium fylde, og en god forfriskende frugtsyre til at give balancen. Det holder præcis det niveau man forventer af Premier Cru Chablis, og vil gå fantastisk til bred pallet af retter med indhold fra havet.

Vinen er fremstillet af druer fra Fourchaume marken i Chablis, der har Premier Cru klassifikation. Marken ligger nord fra selve Chablis byen, på østbredden af Serein-floden. Marken har en perfekt syd-til-sydøstlig orientering, så stokkene har tæt på så mange soltimer som det er muligt, i det ellers kølige Chablis. Det giver de soltørstige Chardonnay-druer mulighed for at opnå en ordentlig modenhed, så de ender med den unikke balance imellem syrlighed og modenden, som har gjort Chablis-vinene berømte.

Vinen er lagret på en kombination af 228 liters og 342 liters fade.

Remoissenet Père & Fils

Masion Remoissenet gennemgik i 2005 en kæmpe forandring, da amerikaneren Edward L. Milstein opkøber vingården, da Roland Remoissenet går på pension, uden nogen arving til at føre gården videre.

Edward Milstein er kæmpe Bourgogne-entutiast, og han sammensætter hurtigt et imponerende hold af talentfulde mennesker, til at hjælpe ham med at drive vingården videre. Benard Repolt fra Louis Jadot bliver salgsdirektør, Claudie Jobard (der er datter af Ønologen fra Joseph Drouhin, Laurence Jobard), bliver ansat i kælderen som winemaker og ønolog, og Robert Parkers gamle partner og med-smager, Pierre-Antoine Rovani, bliver ansat som direktør for hele projektet.

Med dette stjernebesatte hold har Remoissenet løfter sig til helt nye højder, og er blevet en referencevingård, og producerer et bredt udvalg af vine fra flere af Bourgognes fornemmese kommuner.  Uanset om det er mineralsk Chablis, fyldig Chassagne-Montrachet, yndefuld Chambolle-Musigny eller blød og fyldig Volnay, så udtrykker Remoissenet de forskellige kommuners udtryk mesterligt.