Pascal Rollet

Pascal Rollet har sammen med sin kone Catherine siden 1981 stået i spidsen for Bourgogne-vinhuset Domaine de la Chapelle en Pouilly-Fuissé, der har specialiseret sig i indbydende og klassiske hvide og mousserende vine.


pr. side
Vis som Grid Liste

4 varer

Faldende orden
  1. Pouilly Fuisse Vieilles Vignes
    En flot balanceret hvidvin med stor smagsintensitet. Allerede i næsen er der stor kompleksitet med noter af ananas, honningmelon og modne citroner. Fadet fornemmes svagt bagved den flotte modne frugt. Smagen er fyldig med cremet struktur, der åbner op for en bred palet af moden tropisk frugt. Der er en god frisk syre til at give balancei den lange eftersmag., , -----, , Vieilles vignes betyder gamle vinstokke, hvilket er med til at give vinen bedre balance og smagsintensitet. Denne vin er fremstillet på Chardonnay druer høstet i Pouilly-Fuissé. Alle druer er høstet i hånden og vinen er gæret med sine naturlige gærstammer. En del af vinen er lagret på egetræsfade i op til 12 måneder inden aftapning.
    kr. 279,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

4 varer

Faldende orden

Selv om Domaine de la Chapelle en Pouilly-Fuissé, kan føre sine rødder helt tilbage til 1800-tallet, starter historien i moderne tid for alvor, da Pascal og Catherine Rollet overtager vinhuset i 1981.

Trods beskedne forudgående erfaringer med vinproduktion er det nemlig lykkedes ægteparret at realisere drømmen at skabe et klassisk og velrenommeret vinhus, der laver klassiske og egnstypiske hvide og mousserende vine udelukkende på Chardonnay.

Generelt arbejdes der efter økologiske principper i de samlet set 7,65 hektar vinmarker fordelt på fire forskellige appellationer med omkring 60 år gamle vinstokke og en jordbund bestående af grus og kalksten.

Alle druer håndplukkes manuelt, inden de havner i kælderen, hvor de gennemgår en vinificering først på ståltanke og siden lagring på eg i tre måneder.

Resultatet er en række indbydende, frugtrige og ikke mindst meget prisvenlige vine, som vil appellere til alle med hang til klassisk og tidløs fransk kvalitet.