2022 St Véran "Les Perriers"

Bourgogne Bourgogne
Hvidvin - Varenummer: 146322
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 199,00

Gylden, blød og rig. Pascal og Catherine Rollet ved præcis, hvordan Saint-Véran kommunens terroir skal fortolkes. Druerne til deres ’Les Perriers’-cuvée får de fra en markparcel af samme navn, i hjertet af landsbyen Chasselas. Her består jordbunden først af ler, og stenet kalksten længere nede. De to jordtyper betyder, at vinen både opnår fylde og dybde, samtidigt med at en mineralsk friskhed giver rygrad og modspil.

Det er en enkeltmarksvin, der leverer en hvid, burgundisk vinoplevelse, fuldstændigt som man elsker det. Saftige, gule æbler, pomelo, fersken, smør, nødder og en forsigtig, mineralsk tone. Det bør nydes af store Bourgogneglas, og serveres omkring 14 grader, så vil man være nødt til at knibe sig selv lidt i armen for at forstå, hvor heldig man er at have fundet value-Bourgogne til denne ydmyge pris.

Pascal Rollet

Pascal Rollet har sammen med sin kone Catherine siden 1981 stået i spidsen for Bourgogne-vinhuset Domaine de la Chapelle en Pouilly-Fuissé, der har specialiseret sig i indbydende og klassiske hvide og mousserende vine.