Chateau Montifaud

Chateau Montifaud er et traditionsrigt og familieejet destilleri beliggende i kommunen Jarnac-Champagne i hjertet af Cognac-distriktet, der har specialiseret sig i produktionen af klassiske og elegante Cognac’er.


pr. side
Vis som Grid Liste

20 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

20 varer

Faldende orden
Chateau Montifaud

”Seks generationer, bare én passion siden 1866.”

Sådan lyder det, når Chateau Montifaud med egne ord skal præsentere sig selv.

Historien om destilleriet begyndte allerede i 1837, da en af Vallet-slægtens forfædre, Auguste, anskaffede sig en beskeden vinmark på 3 hektar i byen, som han efterfølgende brugte som afsæt til at etablere et succesfuldt destilleri.

Nyeste skud på stammen, den ambitiøse og visionære Laurent Vallet, overtog familiefirmaet i 2010.

I dag udgør antallet af vinmarker i alt 125 hektar, hvor man dyrker den blanding af Ugni Blanc, Folle Blanc, Colambard, Merlot og Cabernet Sauvignon i en kalksten-domineret jordbund, som bruges til produktionen af familiens store stolthed - de roste cognac’er samt søde Pineau-dessertvine.

Generelt gør man en dyd ud af at kombinere de klassiske dyder overleveret fra generation til generation med den allernyeste teknologi.

Det betyder, at druerne, hvor de yngste og mest sårbare håndplukkes, de seneste år har gennemgået vinificering i temperaturkontrollerede ståltanke, inden de lagres på eg.

Det resulterer til slut i en samlet produktion på 350.000 flasker.

Ud over de fremragende Cognac’er og Pineauer, som er kendetegnet ved deres elegance, blødhed og florale noter, laver Chateau Montifaud også nogle glimrende Gins, som selvfølgelig også findes i vores sortiment.