Bodegas De La Riva SL

Spørger man spanierne, hvad man skal drikke som ledsager til sin tallerken med sortfodsskinke, så er svaret klart: Sherry - altid Sherry!

Denne unikke hedvin har en lang og glorværdig historie, og betragtes af vinnørder som én af Spaniens mest interessante eksportvarer! Og en af de mest efterspurgte og anmelderroste sherry-producenter, det er Bodegas De La Riva SL. En vingård som egentlig var ramt af konkurs, men som i 2017 blev reddet af to ildsjæle, der ikke bare genetablerede den, men som også løftede den til nye højder.

pr. side
Vis som Grid Liste

12 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

12 varer

Faldende orden

Sherryproduktion siden 1800-tallet

Bodegas De La Riva er grundlagt af Antonio de la Riva i 1858. Han var en gudsbenådet vinmager, og frem til sin død i 1909 lykkedes det ham at etablere sig som en af Andalusiens bedste sherry-producenter.

Vingården gik videre til hans efterkommere, og Bodegas De La Riva havde kurs mod stjernerne. Men rejsen blev afbrudt, da 1970’ernes økonomiske krise, og manglende efterspørgsel på Sherry, ramte vingården som en forhammer. Modgangen satte en brat stopper for en opadgående kurve som både Bodegas De La Riva og hele området havde været på. Flere af Sherry-producenterne i Andalusien måtte dreje nøglen om, og generelt faldt kvaliteten på Sherry. 

Her kunne historien være endt, med en kuldsejlet vingård og et område i opløsning, men i 2017 startede et nyt og afgørende kapitel i Bodegas De La Rivas historie.

Bodegas De La Riva Genopstår 

I 2017 besluttede de to lokale ildsjæle og vinmagere, Ramiro Ibañez og Willy Pérez, at tiden var inde til at både Sherry og De La Riva navnet skulle have en renæssance. De var vokset op med fortællingerne om husets popularitet, og de havde lyst til at genskabe den kulturarv de følte var forbundet med vingården og dens vine.

Derfor opkøbte de Bodegas De La Riva og genetablerede produktionen ud fra en klassisk og kvalitetsbevidst tilgang, hvor der igen skulle være fokus på den enkelte vinmarks egenskaber og betydning for det færdige produkt. En tilgang hvor den karakteristiske og kalkagtige Albariza-jordbund, virkelig får lov til at forme og præge vinene.

Resultatet er blevet en række fuldstændig unikke og fremragende sherry-vine, bl.a. Manzanilla Fina Flores Baja og PX Paxarete Viejo San José, som Robert Parker har kastet høje point efter samt aldeles rosende ord! Og nu er det blot et spørgsmål om tid, før disse flasker sikrer Sherry-vinen sit næste, store kommercielle gennembrug!