2021 Chablis

Frankrig Chablis
Hvidvin - 75,00 cl. - 12,50% vol. - Varenummer: 475121
Udsolgt
kr. 195,00

Kalket, sprød og forfinet Chablis, i en ganske blød og imødekommende stil. 

I denne hvidvin kombineres den klassiske stålsatte rankhed, med en underspillet rundhed og perfekt moden frugt. Duften er uimodståelig mineralsk, med noter af knust flint, gylden-grønne æbler, muslingeskaller og ferskenskind, foruden saftige citrusfrugter, hvide blomster og friske mandler. Levende og vibrerende på tungen, med en imponerede frugtkoncentration og en opløftende frugtsyre. Pære, modne æbler, grapeskal og våde strandsten, komplementeret af yuzu, mandelkerner og liljeblade. En saftig, knasende og energifyldt finale, der ikke blot behager - men også lader mundvandet drive. En utrolig madvenlig Chablis, der kan trække alt fra gratinerede østers, nypillede rejer og flødebaserede muslingeretter.

Domaine Passy Le Clou er beliggende i landsbyen Beine i Chablis, og er siden 2017 drevet af den talentfulde Beaujolais-winemaker Marine Descombe. Domainet ejer 30 hektar, spredt ud over 21 forskellige plots, hvor fra vinene vinificeres separat. Dette for netop at udtrykke de forskellige terroirs individuelle karakteristika. Frugten til denne kommune-Chablis kommer fra en enkelt parcel på blot 3 hektar, hvor den berømmede ler- og kalkstensholdige jordbundstype 'Kimmeridge' hersker. Efter nøjsom selektering, presses druerne blidt i en pneumatisk presse, inden mosten omstikkes efter 12-24 timer. Gæringen forløber på rustfri ståltanke i en periode på 4-6 måneder, efterfulgt af lagring på de døde gærceller ('sur lie') i 3-6 måneder.

Florent Descombe

”En familievirksomhed siden 1905 – når et godt glas Bourgogne er til at betale”

Florent Descombe er historien om en ægte vinfamilie. Selve virksomheden blev etableret i 1905 af borgmesteren François Descombe, som gennem de efterfølgende generationer udviklede sig med næsten dramatisk hast. Fra ganske små markbesiddelser i Beaujolais og salg af hele vinfade til lokale restauranter, til i dag at arbejde på tværs af Bourgogne og Rhône.