2022 Bellmunt Blanc Priorat

Spanien Priorat
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 507922
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 199,00

Det er virkelig på Bellmunt cuvéerne fra Mas d’en Gil, at man fornemmer, hvor alvorligt de går til deres vinproduktion. For det er teknisk set deres entry-cuvée, men allerede her bliver der lagt et tydeligt fokus på det terroir, der skaber vinen.

Bellmunt Blanc er klassificeret som en ”Vi de Vila” (kommunevin), hvilket betyder, at der ved lov kun kan indgå druer i vinen, der kommer fra marker i Bellmunt-kommunen. Og det er vigtigt, for her er jordbunden fyldt med skiffer, vinmarkerne ligger højt (300 – 360 meter over havet) og køles desuden af kolde vinde fra både nordøst og sydøst. Disse faktorer er altafgørende for den utrolige friskhed og elegance, som Mas d’en Gil opnår i deres vine.

Bellmunt Blanc har en citrusstyret og urtet smagsprofil, hvor noter af grønne æbler, stikkelsbær, lime og citron, blander sig med en fornemmelse af friske krydderurter og skovbund. Server den køligt (gerne ved 12 grader), og i store Bourgogneglas, så venter der en nærmest Chablisk oplevelse af både sprød og fyldig hvidvin. En vin, som vil være genial til sushi eller grøntsagsdominerede retter.


Mas d'en Gil

Mas d'en Gil er berømte og berygtede for at lave Priorat-vin, der leder blindsmagende sommelierer på vildspor og får vinentutiaster til at juble euforisk. De er kendt for at kombinere traditionelle metoder med moderne teknikker, for at lave vine der udtrykker Priorats unikke terroir, på helt enestående maner. Med en passion for at arbejde tæt sammen med naturen stræber familien Rovira, som i dag driver vingården, efter at skabe en unik og klassisk vin, der repræsenterer Priorat-områdets, og vinhusets, lange og rige historie.