2018 Sancerre Rouge La Croix du Roy

Loire Sancerre
Rødvin - 75,00 cl. - 14,50% vol. - Varenummer: 206918
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 269,00

Super elegant og balanceret rød Sancerre. Helt rød og klar i glasset med fin duft af jordbær, kirsebær og en hel buket røde roser. I munden er finesse og fine tanniner der smyger sig om tungen. De samme noter af frisk rød frugt går igen. En fremragende ledsager til lyst kød, eller tørre oste.

Håndplukkede Pinot Noir vindruer fra gamle vinstokke i Sancerre. Der sorteres heftigt, først ved plukningen i marken, derefter på bånd ved ankomst til vineriet. Alle druer afstilkes inden gæringen i store tanke, hvor mosten pumpes over skindet dagligt. Efter 30 dage lagres 60 % af vinen i egetræsfade. Herefter blandes den med resten af vinen der har ligget på ståltank og for lov at hvile i 11 måneder inden den endelige aftapning. 

Lucien Crochet

Lucien Crochet laver den dag i dag stadig nogle af de absolut bedste Sancerre vine og vi er så glade for at vi nu har kendt familien Crochet i mere end 30 år. Ejendommen ledes i dag af Lucien Crochets søn, Gilles, som fortsætter i den meget kvalitetsbevidste retning, som altid har kendetegnet Domainet.

Crochet familien ejer 29 hektar med Sauvignon Blanc og yderligere 9 hektar med Pinot Noir, som bruges til rødvin og rosé. Alle marker behandles tæt på økologisk, med stor respekt for naturen. Alle druer høstes i hånden og sorteres både i marken og på rullebånd ved indgang til lageret. Alle hvidvine lagres på ståltanke for at bevare mest mulig druekarakter.