2019 Brunello di Montalcino

Italien Toscana Montalcino
Rødvin - 75,00 cl. - 14,50% vol. - Varenummer: 429719
Tilføj til ønske liste
På lager
Special pris kr. 319,00 Normalpris kr. 399,00

Il Poggiones historie kan spores helt tilbage til Brunello di Montalcinos begyndelse, hvor de var blandt de visionære vinbønder, der i starten af 1900-tallet, begyndte at flaske vin med navnet ’Brunello di Montalcino’ på etiketten. Et navn, der siden skulle blive synonymt med én af Italiens absolut største vine.

I dag betragtes vingården som bannerfører for en klassisk og traditionel vinstil, hvor store fade og højtliggende marker sikrer det tidløse udtryk vinene er elsket for. I kælderen er det henholdsvis 4. og 5. generation af vinmagerfamilien Bindocci, repræsenteret af Fabrizio og Alessandro, der sikrer at det udtryk som Il Poggione har brugt over hundrede år på at perfektionere, uforstyrret lever videre.

Il Poggiones Brunello forbinder en saftig, frugtig fornemmelse af sorte kirsebær og mørke blommer, med krydrede toner af både krydderier, kakao og et snert af appelsinskal. Det er pakket sammen i en klassisk og grovkornet tanninstruktur, der tigger om at få lov at sætte tænderne i en af områdets klassiske bøfserveringer, eller til at smelte væk over tid, hvis vinen får lov at udvikle sig i din samling.

Det er vin, der er skabt stort, og som har potentiale til at blive meget, meget større. Så køb ordentligt ind, for denne Brunello vil du kunne drikke over de næste 2-3 årtier.

99 point | Luca Gardini


"99 points. Great classicism, among the staples of the denomination. Nose of freshness, pomegranate, touches of lemongrass and ginger with citrusy hints. Briny tannins on the palate, recall of pomegrnate and notes of ginger"


96 point | Vinous

"The 2019 Brunello di Montalcino pulls the taster close to the glass with its dark and earthy blend of crushed ashen stones, giving way to rosemary, cedar, exotic spice and a core of raspberry preserves. Enveloping and serene, this flows across the palate like pure silk, steadily building in tension as tart wild berries and orange hints give way to a sweet herbal thrust. The 2019 finishes with tremendous length and is classically structured, as crunchy tannins resonate and violet inner florals slowly fade over a tactile coating of minerality. Il Poggione has captured the radiance of the vintage, yet this is just a baby today."

Il Poggione

Il Poggiones historie daterer sig helt tilbage til Brunello di Montalcino begyndelse. Huset var blandt den visionære gruppe af producenter, som i starten af 1900-tallet var de første til at flaske vin med titlen ’Brunello di Montalcino’. Siden har området etableret sig som et af Italiens allerbedste, og Il Poggione har siden begyndelsen spillet en afgørende rolle i områdets udvikling.

Stilmæssigt holder de fast i de traditionelle værdier og udvælger med sikker hånd, hvilke moderne metoder som de kan inkorporere for at forstærke udtrykket i deres vine. For når man som Il Poggione lavet vin i over 100 år, så har man set trends komme og gå, og holder derfor selvsikkert fast i at producere sin vin i et tidløst og velsmagende udtryk.